Verslag : Blauw Wit A – Technico Turnhout A : 20 - 11 (10-5)
A: Brent (2+2s), Imke (2), Sofie (1), Thomas (1)
V: Jan (2), Karo (4+s), Yentl, Domien (2)
Wissels: Kobe (2+s)
Scheids : Jacques Ceurvelts

Technico is een van de minder sterke tegenstanders van de reeks. Het is echter zaak geen steek te laten vallen.  Omdat Nina nog steeds revalideert deed Frank deze week een beroep op Sofie om de rangen te versterken.  Domien krijgt een plaatsje bij de startersacht, terwijl Kobe de eerste helft ziet van op de bank.  Je merkt overigens bij de spelers toch wel een beetje de spanning.  De beslissende wedstrijd tegen Spartacus komt elke week dichterbij, mogelijk dus ook de titel en de promotie naar hoofdklasse 1.


Onze blauwwitten heersen in het begin van de eerste helft. Ze drukken dit wel niet voldoende uit in doelpunten.  Het eerste doelpunt – een schot van Thomas – komt er in de tweede aanval, het tweede doelpunt na 3 min. door een schot van Brent.  Dan is het wachten op nummer 3.  Kansen in overvloed, afwerking beneden peil.  Domien kan op aflegger van Jan eindelijk de 3-0 binnen mikken.  We zijn 7,5 min. ver.  Technico heeft welgeteld drie opeenvolgende aanvallen nodig om gelijk te komen.  Dat maakt onze spelers wakker.  Domien schiet zijn ploeg op voorsprong, daarin gevolgd door Karo.  Brent zet een stip om voor fout op een omdraaier van Imke.  Het schot tegen Domien de volgende aanval wordt onmiddellijk gecounterd door Karo van op de stip, na fout op een inloper van Yentl.  Jan en Imke vergroten de voorsprong, 9-4, met nog 10 min. op de klok.  En weer lukken onze spelers er niet in om door te gaan op hun elan.  Teveel korte aanvallen door slechte passen en weinig rebound.  De coach van Technico neemt een time out, Jan krijgt een schot tegen en Karo mikt nummer 10 binnen uit het achterveld.  Veel meer was er in die 10 min. niet te noteren.

Na de peptalk van Frank verwachten we gretige blauwwitten op het veld. Kobe vervangt voor de inworp Domien en scoort ook het eerste doelpunt : een omdraaier uit de steun.  Erg vlot gaat de bal niet door de mand, noch bij ons noch bij de bezoekers.  Eentje gaat er binnen tegen Jan.  Langs onze kant noteer ik doelpunten van Sofie, op aflegger van Imke, Karo uit vrijworp, nadat ze een stip miste, en een stip van Kobe.  We naderen de helft van de speeltijd.  Frank wisselt Domien voor Thomas.  De coach van Technico neemt zijn tweede time out.  Het is nog 4 min. wachten om doelpunten te zien.  En die komen er dan plots in overvloed.  Het startsein daartoe wordt gegeven door Imke met een schot uit het achterveld, waarna Brent voor het eerst de 10 verschil laat optekenen, 16-6.  Daarna gaat het om en om, waar Technico iets beter uitkomt en terugkrabbelt tot 18-11.  Brent tekent voor nummer 19 van op de stip na fout op Imke.  Karo maakt de 20 vol, met nog een seconde op de klok.

Een gemakkelijke overwinning met nogal chaotisch spel, langs beide kanten. Boosdoener langs onze kant was het gebrek aan nauwkeurigheid in de afwerking, soms veroorzaakt door schoten van te ver buiten uit.  Want tegen dit Technico had er meer gescoord kunnen worden.  Het voornaamste : de punten zijn binnen.  Daarmee zijn we alweer een stapje dichter en komt de druk op Spartacus te liggen dat morgen aan de bak moeten tegen en op Neerlandia.  Ik wed dat er menig oog op de smartphone zal gehouden worden.

Dirk P