Verslag : Meeuwen A - Boeckenberg A : 23 - 32  (12-15)
A: Tess M (2), Joppe B (2), Sara G, Thomas T (10)
V: Jordan DV (6), Lisa VG (2), Tess V (2+s), Lucas DR (3+s)
Wissels : Brent S (3)

Scheidsrechters : M. Wernsma, T. Vlaminckx

De eerste wedstrijd van 2022 brengt onze panters op bezoek bij Meeuwen in een verder akelig leeg Kwik Indoor.  Het blijft toch wennen de afwezigheid van supporters.  Meeuwen is momenteel de puntenloze hekkensluiter in de rangschikking.  Voor onze spelers de gelegenheid om, na een paar maal ergerlijk puntenverlies, de smaak van de overwinning te pakken te krijgen.  Johannis laat Brent en de jarige Jolien op de bank.


Laatst of niet, Meeuwen start verbluffend sterk en accuraat in de afwerking.  Na slordige passing in onze eerste aanval, draaien de vakken na de eerste twee thuisaanvallen.  Jordan schiet ons eerste doelpunt door de mand, Meeuwen repliceert van op de stip.  Een inloper van Meeuwen wordt niet toegekend, wegens verdedigd, de inloper van Thomas telt wel.  Na een schot tegen Lucas en een tweede strafworp vindt Johannis het welletjes.  Hij roept zijn spelers naar de kant, we zijn nog geen 5 min. ver, 5-2.  Het brengt niet meteen aarde aan de dijk.  Nadat een wegtrekker van Jordan niet werd toegekend, verhogen een schot tegen Joppe en een inloper tegen Tess V de score, 7-2.  Zelfs bij de cameraman van Sport Beat gaan de wenkbrauwen verwonderd de hoogte in.  Het schudt ook onze spelers wakker.  Met schoten van Thomas, Lisa, Lucas en Tess M wordt de kloof op 3 min. tijd gedicht.  De gelijkmaker blijft even uit, want Meeuwen vecht voor wat het waard is.  Als die er komt na een schot en een inloper van Thomas, pakken ze nog tweemaal de leiding : eenmaal uit vrijworp, de tweede keer met een schot.  De counters zijn van Thomas en Lucas.  Pas in de laatste 5 min. begint de vermoeidheid bij de thuisploeg te wegen, zodat onze panters met 3 doelpunten voor en een gerust hart de kleedkamer in kunnen voor de bespreking.

In de tweede helft gaat het doeltjeskermis gewoon door.  De spanning is snel weg als een stip van Lucas, een schot van Thomas en een van Jordan, de score naar 12-18 doet wijzigen.  Meeuwen blijft meespelen en komt een paar maal terug tot op 3 doelpunten : 19-22 en 20-23 halverwege.  Daarna is het op bij de thuisploeg, zodat onze panters nog een ruime zege kunnen bewerkstelligen.

Al bij een al een goede pot korfbal, doelpuntenrijk, stevig maar fair zonder al te veel fouten.  De start van onze panters was niet optimaal.  Ze bleven echter kalm onder de blitz van de tegenstander.  Een blitz die uiteindelijk zonder zuurstof geraakte.  Dat er veel doelpunten gescoord werden, geeft vertrouwen.  De vele tegendoelpunten zijn deels te wijten aan een paar zeer scherp afwerkende dames van Meeuwen.  De twee puntjes brengen ons naar de tweede stek in de rangschikking, maar die is te vertekend om daar enige conclusie uit te kunnen trekken.
Volgende week kunnen onze panters een vervolg aan deze overwinning breien.  Daarvoor zal er beter verdedigd moeten worden.  Want Voorwaarts heeft 2 heren in de top drie van de schutterslijst en met 152 doelpunten het op een na meeste aantal doelpunten gescoord.  Afspraak volgende week zondag om 16u00 of in het Sportcentrum of op de live stream.

Dirk P