Verslag : Boeckenberg  B – AKC/Luma B: 12 - 12 (7-6)
V: Fauve VG – Tine P (3) – Lucas DR (1) – Stijn C (1)
R: Imana – Brent

Scheids: Danny Goossens (merci!)

Mooi na-zomer weer, een privé airshow raast over het Boeckenberg complex, de spelers schitteren in volledig nieuwe outfit, de supporters hebben er zin in. Alle ingedriënten zijn aanwezig om er een succesvolle eerste speeldag van te maken.Dit jonge team is vastberaden om de strijd om de titel vandaag al aan te vatten.

Na een paar mooie combinaties wordt Seppe prima door Lauren aangespeeld in het achterveld en hij opent de score, 1-0.  We zien een paar lange aanvallen langs beide kanten, maar het is volle 5 minuten wachten voordat AKC de vakken doet wisselen via een schotje tegen Stijn, 1-1.  Nog 5 minuten later is het Tine die tweemaal op haar typische Tine-manier de bordjes op 3-1 knalt, eentje van voor de korf en de tweede van schuin achter de korf.  Levi schiet er nog eentje binnen en het staat 3-2.  Aan de andere kant wordt Lauren prima gesteund door Seppe en ze geeft haar visitekaartje af, we draaien met 4-2.  Na een korte kans tegen Tibo en een schot tegen Riet is alles te herdoen, 4-4.  Nu is het Riet die Seppe prima aanspeelt in het achterveld en het wordt 5-4.  Lauren is op dreef.  Na doorbraak speelt ze door naar Riet die ons netjes terug op 2 punten knalt, 6-4.  De volgende aanval komt AKC terug op één puntje via een schot tegen Tibo 6-5.  Met nog 2 minuten op de klok ziet de scheids een stip na een foutje op de assist, 6-6.  Maar dan is er  weer Lauren, ze schiet de ruststand binnen 7-6.
Veel kansen, mooie combinaties maar (te) weinig doelpunten.

Na de rust is het via 2 schotjes tegen Tibo dat AKC haasje-over doet.  Na 4 minuten staat het 7-8.  Via een lange aanval is het Tine die er van schuin achter de korf 8-8 van maakt.  Lauren op inloper wordt fout gestopt en ze zet zelf de stip om, 9-8.  De volgende aanval is het ook Lauren die de 10-8 binnen schiet.  In een reboundduel van Tine legt de scheids de bal op de stip, maar Stijn mist.  We zijn nu halfweg de tweede helft en via een inloper tegen Lauren wordt het 10-9.  Nu is het Lucas die met scherp schiet, 11-9.  Jammer maar helaas, na een ietwat ‘over-ijverige’ fout in verdediging van Lucas straft AKC dit direct af, 11-10.  Via schot tegen Lucas komt AKC terug langszij, 11-11.  Met nog 10 minuten op de klok brengt Stijn ons met schotje terug op voorsprong, 12-11.  Nu volgt er een dom misverstand bij ‘t uitverdedigen en AKC profiteert ervan met korte kans tegen Seppe, 12-12.  Met nog 4 minuten op de klok komt Brent van de bank en gaat Seppe naar de kant.  Wat volgt zijn nog een paar kansen en na een fout op inloper Brent ligt de bal voor de derde keer op de stip.  Lauren mist en het blijft 12-12.

Hoewel de omstandigheden ideaal waren, iedereen zich 100% gaf en we mooie combinaties zagen, zijn 12 doelpunten te weinig en hebben we vandaag een punt verloren aan een even jong en gretig AKC.  Volgende week tegen Kwik gaan we voor de volle buit !