Verslag : Boeckenberg – AKC/Luma : 20 - 22  (6 - 8)
A: Jolien H (2), Nikki S (3+2s), Thias VL, Rick V (1)
V: Jesse DB (5), Sara G (1), Thomas T, Lisa VG (4)
Wissels : Brent S (1), Lucas DR (1)

Scheidsrechters : Tina Van Grimberge, Bjorn Elewaut

Van Mol naar De Zeurt via “the scenic route”, Schilde & ’s Gravenwezel, rijden, is op zondag geen al te best idee.  Na de lange wandeling naar het kunstgrasveld van ASKC was ik net op tijd om de rust te horen fluiten met onze Blauwwitjes 12-9 in het krijt.  Na een verdienstelijke eerste helft, werd mij door de supporters gezegd.
Op naar het Boeckenberg Sportcenter en de bulderende motoren van menig overjaars vliegtuig.  Toch wel impressionant zo’n “vliegend fort”.  Ondertussen warmden beide ploegen zich op in een vlijtig zonnetje met af en toe een iets sterker briesje.  Prima korfbalweer voor een wedstrijd met betekenis.  De opener tegen AKC/Luma is meteen een goede test voor een gewijzigde fanionploeg.  Deze affiche lokte tevens aardig wat publiek en de media, vertegenwoordigd door Sportbeat en ATV.  Brent, pas hersteld van een enkelkwetsuur, start op de bank

Met een inloper scoort AKC het eerste doelpunt.  De tweede keer laat Thomas zich niet schuren en de inloper wordt niet toegekend wegens verdedigd.  Toch doen de bezoekers de vakken wisselen uit vrijworp.  Jesse countert meteen met een “losse”.  Aan de overzijde ziet AKC een tweede doelpunt afgekeurd, schot verdedigd door Rick.  Vervolgens is het bijna 13 min. wachten op de volgende treffer.  Onze panters krijgen voldoende goede kansen, scoren lukt niet.  Aan de andere kant zwoegt verdediging, terwijl ook AKC sukkelt met nauwkeurigheid in de afwerking.  Toch zorgen de bezoekers voor de vakwissel.  Het blijft achtervolgen voor onze panters.  Een schot van Rick wordt de volgende aanval gecounterd uit vrijworp.  Na een gemiste strafworp wordt het 2-5 na schot tegen Nikki.  Lisa scoort een inloper, waarna schoten tegen Jesse en Thomas zorgen voor een verdubbeling van de achterstand.  Johannis brengt Brent ipv. Thomas voor meer steun en rebound, in afwisseling met Sara.  Lisa schiet raak.  Daarna wordt ze foutief gehinderd bij een inloper.  Jesse mist de stip.  Opnieuw op schot brengt Lisa haar ploeg dichter.  Sara krijgt in de rebound een lichte strafworp tegen.  Nikki mag ook naar de stip, voor een fout op een inloper van Jol.  Het laatste wapenfeit uit de eerste helft, waarna beide ploegen naar de kleedkamer trekken om hun afwerking aan te scherpen.

Bij AKC/Luma is dat het beste gelukt.  Hun eerste 3 aanvallen zijn raak.  Nikki scoort tegen, maar tegen Thias houdt de druk aan.  Probleem is in deze periode de verdedigende rebound.  AKC/Luma krijgt veel kansen in een aanval, meer dan onze panters, en dat resulteert uiteindelijk in een 8-14 stand.  Johannis roept zijn ploeg een tweede maal bijeen.  Er zijn nog bijna 26 min. te spelen, alles kan nog.  Alleen willen de bezoekers niet dadelijk meewerken.  Lisa schiet haar vierde door de mand, waarna AKC tweemaal antwoord.  Ondertussen is Lucas ingekomen voor Thias.  Nikki maakt er op inloper 10-16 van.  In een van de volgende aanvallen is er commotie, protest en onbegrip over het uitblijven van een fluitsignaal.  Jesse pikt de van de paal weg botsende bal op en deponeert die in de mand.  Einde discussie en time out AKC.  Dan gaat het even snel doel om doel.  Wanneer ik kan opkijken na de notitie van een doelpunt van Sara, schot uit het achterveld, mikt Jesse raak, 14-18.  Op weg naar een remonte ?  De bezoekers plooien niet, maar scoren tegen Jesse.  Een schot van Lucas, op aflegger van Rick, en een schot van Jesse zetten de panters terug op weg.  Gestopt door een strafworp gefloten voor een poging tot onderscheppen van Jol.  In 2 aanvallen zorgen Nikki, op inloper, en Jol, met schot, voor 18-20.  AKC krijgt het zowaar benauwd.  Een schot tegen Nikki wordt gecounterd door Jesse.  Met nog 6 min. te gaan is alles nog mogelijk.  De coach van AKC neemt zijn tweede time out.  Alhoewel de bezoekers een paar maal balverlies lijden, kunnen onze panters daar niet onmiddellijk van profiteren.  Het is integendeel AKC dat de score op 19-22 brengt in de laatste 2 min.  Nikki zet als laatste wapenfeit een strafworp om voor een fout op haar inloper.

Voilà, de werkpunten zijn blootgelegd : afwerking en verdedigende rebound, alhoewel, die afwerking in de laatste 25 min., met 12 doelpunten, behoorlijk was.  Op dat vlak schitterde AKC/Luma overigens ook niet.  De bezoekers waren onder en rond de korf vooral fysiek steviger en maakten daarbij handig gebruik van de tolerantie van de scheidsrechters.  Dat ze daardoor meer doelkansen konden creëren, bezorgde hen ook de logische overwinning.  Langs de andere kant zag ik onze panters groeien in de tweede helft en vechten tot de laatste minuut.  Een gemiste start is dus zeker geen gemist seizoen.
Een blik bij de uitslagen leerde mij dat Blauw Wit de ommekeer in de tweede helft wel had bewerkstelligd.  Zij keerden met een 19-21 stand en de puntjes naar het Boeckenberg Sportcenter terug.  Na een puike tweede helft, zo vertelden de supporters.  Het hoe lezen we beslist in het verslag van Patricia.