Verslag Blauw Wit A – Scaldis A : 21 – 25  (11-12)
A: Lander (2), Jelle (2), Riet (3+S), Ana (2s)
V: Jan (2+s), Imke B (2), Ruben (1), Zoë (4)
Wissel : Rino, Lotte (1)

Scheids : T. Van Goidsenhoven, I.Bekaert

Met Scaldis krijgt Blauw Wit een gereputeerde tegenstander tegen over zich.  Van de ploeg die deze reputatie in het laatste decennia heeft opgebouwd blijft enkel nog David Peeters over.  Niet de minste, want hij staat aan de leiding wat het aantal doelpunten in deze zaalcompetitie betreft.  Na de overwinning tegen Rijko vorige week is de moraal van de ploeg goed, zijn Ruben en Zoë bekomen van de botsing, maar er heerst respect voor de tegenstander.  De puntjes zouden welkom zijn.

Na 6 sec. wordt Ana foutief gehinderd bij een inloper en zij zet de stip netjes om.  Wellicht een van de snelste doelpunten in deze competitie.  David scoort zijn eerste de volgende aanval, ondanks de strakke verdediging van Jan.  Strafworp tegen de opspringende Lander en de bezoekers op voorsprong.  Na de counter van Zoë lopen de Nachtegaaltjes 2 goaltjes uit.  Nochtans knokken onze spelers voor alles wat ze waard zijn.  In een duel om een losse bal geraakt een heer van Scaldis gekwetst aan de knie.  Na verzorging en taping kan hij na de rust terug het veld op.  In onze aanval volgen er een hele reeks korte kansen, die de binnenkant van de mand niet vinden.  Een inloper van Ruben gaat er uiteindelijk wel in.  Hij lobt de volgende aanval de dame tegen Imke in de steun, die de korte kans afwerkt, 4-4.  Een tweede stip van Ana en Blauw Wit eentje voor.  Vervolgens kent Scaldis een zeer productieve periode : de bezoekers scoren zesmaal op rij.  Tom neemt een time out en onze spelers beginnen aan de achtervolging en de remonte.  Zoë opent de debatten.  Na een inloper tegen Imke – fel protest voor gesneden -, mist Jelle een stip.  In dezelfde aanval schiet Lander raak.  Een schotje van Zoë en tegen Imke verhangen de bordjes evenwichtig.  In de laatste minuten lukken Lander - op schot -, Jelle - met een uitgespeelde kans onder de korf - en Jan - uit een wegtrekker uit de korfzone - erin om de score terug te brengen naar het kleinste verschil  aan de rust.

Verrassing bij hernemen : David Peeters wordt van vak gewisseld.  Scaldis scoort in zijn eerste twee aanvallen, zodat er een 3-punten-kloof op het bord komt.  Een korte kans van Riet en een schot van Jan in de volgende Blauw Wit aanvallen en het verschil is terug gebracht naar 1.  Het gaat hard, we zijn nog geen 5 min. aan het spelen.  David P knalt binnen, maar vrije Jelle wordt bij de inworp aangespeeld en hij legt binnen.  Na een schot van Riet is de score in evenwicht,15-15 met ruim 17 min. op de klok.  Lander is iets te enthousiast in verdediging en hij krijgt een stip tegen.  Na een lobje van Zoë kan Imke uit de steun effenen.  Na 2 goals van Scaldis brengt Tom Rino in de plaats van Ruben.  Jan mildert onder de korf, David P behoudt de voorsprong.  En de bezoekers bouwen hier op voort met 3 doelpunten, 17-22.  Blauw Wit laat de moed niet zakken, ze hebben zulk een achterstand al eens geremonteerd.  Met 8 min. op de klok is er voldoende tijd.Na een schot van Zoë komt Ruben terug tussen de lijnen ipv. Lander en komt Lotte ipv. Ana.  Tom beseft dat we doelpunten nodig hebben.  Een stip van Riet laat de supporters hopen.  De bezoekers denken daar anders over en prikken driemaal op rij raak.  Zowat in de laatste minuut kunnen Lotte en Riet nog milderen.

Al bij al een goede wedstrijd van onze spelers, die zich af en toe bekocht voelden door de leiding.  Ze bleven vechten en dat leidde tot een 16-16 stand zo ongeveer halverwege de tweede helft.  Je kon voelen dat Scaldis daar toch een beetje zenuwachtig van werd.  Die ploeg heeft meer ervaring in Top- en Promoleague en trok daarna het laken naar zijn kant.  Ervaring die onze spelers ook zullen opdoen naarmate de competitie vordert.  Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg.
Dat start volgende week opnieuw thuis tegen Leuven, de killer van Rijko.  Afgelopen weekend liet Leuven, na voorafgaande nederlagen tegen Temse en Meeuwen, een puntje liggen tegen Minerva.