NL
EN
FR

Verslag veldfinale U13 : Boeckenberg A – Neerlandia A : 11 - 7  (6-4)
A: Lou (1), Jun, Maura (3), Camille
V: Eppo (2), Per (2), Liv (2), Noor (s)
Wissels : Kasper, Cleo, Hannah, Othmane; bank : Elise

Scheidsrechter : M. Cooreman

Opnieuw stond onze U13 in een finale, als enige vertegenwoordiger van Boeckenberg ditmaal.  Tegen een tegenstander waartegen nog niet zoveel gespeeld werd afgelopen seizoen.  Coach Gert was dus op verkenning getrokken om de tegenstander zelf en aan de spelers te leren kennen.
Altijd leuk, mooi weer en heel wat supporters langs de lijn.  Die van Neerlandia hadden de verplaatsing met een dubbeldeksbus gemaakt, bij de pantersupporters waren er enkelen die zelfs een camper hadden gehuurd voor deze verplaatsing.
Voor aanvang van de wedstrijd werd het 100-jarig Minerva in de bloemetjes gezet.  Prima organisatie overigens.

Verslag kruisfinale : Floriant A - Boeckenberg A : 16 - 15  (8-5)
A: Joppe B, Sara G (1), Tibo D (1), Lisa VG (1+s)
V: Jolien H (2+2s), Tess V, Thomas T (5), Jordan DV
Wissels : Lucas DR (2), Tess M

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Toen ik om iets na 2 toekwam op Floriant, werd ik verwelkomd als eerste Boeckenberger.  De bus had waarschijnlijk te maken gekregen met wat extra-verkeer in Antwerpen en met de, voor mij alleszins, onverwachte verkeersomleiding, aan de afrit naar Merelbeke.  De spelers van Floriant zaten al netjes in de dugout.  De thuisaanhang was nog maar dunnetjes vertegenwoordigd.  Is de animo rond de kruisfinales van de veldcompetitie verdwenen ?  Of zat de weersvoorspelling er voor iets tussen ?  Bleef het de hele wedstrijd droog, de af en toe strakke wind zorgde voor extra problemen bij de afwerking.  Weinig verrassingen bij de opstellingen : Johannis koos voor de 8 van Voorwaarts en bij Floriant sierden Shiara en Lennert de bank zoals verwacht.

Voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen mochten we Vobako ontvangen, een ploeg die we al 2 keer in de voorbereiding troffen, 1 keer op het veld, 2 keer in de zaal, en 1 keer in de bekercompetitie. Eerder op het seizoen verloren we doorgaans met groot verschil, maar sinds de bekerfinale hadden we duidelijk meer grip op deze ploeg en maakten we het hen al een stuk lastiger. Dus het was afwachten wat we nu tegen de veldfinalist konden inbrengen. Van één ding waren we zeker, gelukkig geen gekwetsten meer, dus coach Jacky kon naar hartenlust wisselen. En zo kwam iedereen op het veld. 

Tegen een verzwakt Sikopi speelden de U13A panters hun laatste wedstrijd van de veldcompetitie en kunnen zich nu voorbereiden voor de veldfinale tegen een sterke tegenstander Neerlandia, die 1ste eindigde in de andere Topleague B reeks.

Vooral het scorend vermogen is de laatste weken aan het groeien. Als iedereen begint te scoren is het verdedigend heel moeilijk voor de tegenstander. De U13A panters hebben een doelpuntensaldo van +29, d.w.z. hoog scorend vermogen en stevige verdediging. De enige ploeg in de U13A-reeks die een positief saldo heeft behaald. Knap panters !!

Schutters van de dag: Lou (4x) Liv (3x) Eppo (2x) Camille (2x) Maura (2x) Kasper (1x) Elise (1x) en Per (1x). 

Eventjes een rustperiode met de 3 daagse jeugduitstap van de Boeckenberg jeugd en daarna nog degelijk trainen naar de veldfinale toe op zaterdag 4 juni om 11u op Minerva !! 

SUCCES U13A panters !!

jullie verslaggever van dienst Lou en trainer Rik

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 19 - 23  (8-15)
A: Jolien H (2), Tess V (1), Thomas T (10), Jordan DV (2)
V: Joppe B, Tibo D (5), Sara G (1), Lisa VG (2)
Wissels : Lucas DR, Lauren S, Tess M, Rani VH

Scheidsrechters : S. Cleyman, D. Mertens

Een non-wedstrijd, eentje voor de “doefkes” ?  Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.  Floriant lijkt de laatste weken een beetje op de dool te zijn en verloor punten tegen AKC en BGW.  Competitiemoe ?  Kwetsuren ?  Langs de andere kant is het zowat ons “zwarte beest”, daar hoeft geen uitleg bij.  BGW is, met alle respect, de laatste weken aan het kwakkelen.  Na bekerwinst, verlies tegen dezelfde ploeg in de competitie, gevolgd door dan weer een ruime overwinning tegen Floriant.  En hoe zit het met onze panters ?  Zijn zij voor deze wedstrijd gebeten om te winnen of is het de bedoeling om energie te sparen voor de kruisfinale ? Er is een factor die alle kruisfinalisten treft : de indoortraining van de Diamonds (ter voorbereiding van de Worldgames) die al weken aan de gang zijn.  Voor mij onbegrijpelijk tijdens het hoogtepunt van de veldcompetitie.  De volgende 70 minuten gaan ons duidelijk maken wat dit allemaal teweeg brengt bij de spelers.

Na een mooie 8 - 1 overwinning op AKC en het verlies van onze rechtstreekse tegenstander ASKC tegen Sikopi en AKC staan we nu riant aan kop in de Toplealue U13 met als enige ploeg een positief doelsaldo van + 15. Knap panters !! Zo moet korfbal gespeeld worden, verdedigen met het ganse vak en veel scoren over 4. 

De wedstrijd tegen Sikopi op zondag 22/05 is als voorbereiding naar de veldfinale een schitterende oefenwedstrijd om nog wat tactische dingen uit te proberen. 

We kennen echter onze tegenstander nog niet, in de andere reeks is het nog heel spannend, Vobako, Neerlandia en Ganda strijden nog voor de tweede finaleplaats. 

Hou allemaal zaterdag 4 juni vrij, dan wordt de finale U13 gespeeld op Minerva om 11u !! 

Succes U13A panters, ik geloof erin, jullie kunnen het !! Het harde werken op de trainingen zal beloond worden !!

Supporters kom dit jeugdig talent aanmoedigen en bewonderen !!

jullie verslaggever/trainer

Rik

Na de puike prestatie in de bekerfinale hadden we nog heel wat wedstrijden in te halen, wat maakt dat onze ploeg op 8 dagen tijd 4 wedstrijden voorgeschoteld kreeg. Geen ideale situatie, zeker als je weet dat we opnieuw met afwezigen en gekwetsten te maken kregen. Soms is het van het goede gewoon teveel. Toch slaagden onze spelers erin om 2 van de 4 wedstrijden te winnen, met dank aan de invallers van dienst.

Verslag : Sikopi A - Boeckenberg A : 11 - 21  (5-12)
A: Joppe B (s), Tess M (4), Tibo D (3+s), Sara G (1+s)
V: Jolien H (3), Tess V (s), Thomas T (1+s), Jordan DV (2+s)
Wissels : Lucas DR (1), Thias VG
Scheidsrechters : R. Dardenne, T. Vlaminckx

De foto in het clubhuis van Sikopi herinnert me telkens aan het pijnlijk verlies van de veldfinale in 2012.  Toen kraakten in de tweede helft onze spelers fysiek onder de last van een zwaar en lang seizoen en een loden hitte.  Die warmte was er vandaag ook, net zoals de druk om door winst het perspectief op de kruisfinale te behouden.  Johannis kon terug beschikken over Sara en koos voor Tibo in plaats van Lucas.  Iedereen was klaar om stap 2 te nemen, terwijl de opkomst van de supporters eerder aan de lage kant lag.

Na een voor sommigen "zwaar" korfbalweekend met wedstrijden op zaterdag tegen ASKC, winnend afgesloten met 6 - 5 ( we staan gelijk met ASKC op de eerste plaats, maar met een beter doelsaldo) en zondag tegen AKC, ook nipt gewonnen met 3 - 4.

Nog 2 wedstrijden te gaan waar we liefst zoveel mogelijk scoren om dit saldo op te krikken.

Het zal echter spannend blijven tot de laatste wedstrijd gespeeld is.  

veel succes,

Rik

 

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne : 23 - 16  (14-11)
A: Joppe B (3), Tess M, Thomas T (4+s), Lisa VG (3)
V: Jolien H (2), Tess V, Lucas DR (2), Tibo D (6)
Wissels : Lauren S, Jordan DV (1), Sara G, Rani VH (1)
Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleyman

Met nog 3 wedstrijden in het verschiet, hangt de kruisfinale rijp voor de pluk.  Taak : driemaal winnen tegen de staartploegen uit de rangschikking.  Niets is eenvoudig, dus gaan we het vel van de beer niet op voorhand verkopen en alles stap per stap aanpakken.  Stap 1 : winnen van Riviera/Deurne tijdens onze laatste thuiswedstrijd.  Johannis voert een paar wijzigingen door in het achttal.  Sara en Jordan blijven op de bank, Lisa en Tibo nemen hun plaats in. Aardig wat volk langs de lijn voor deze ontmoeting, of was het de zon en de staalblauwe hemel die de mensen naar buiten had gelokt ?

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
20/08
Mats Hoeben
21/08
Pieter-Jan Faes
22/08
Mattias Van Nuffel
25/08
Mathis Vermeiren
27/08
Robine Van de Poel
30/08
Wout De Celle
31/08
Geert Meermans
31/08
Sid Jacobs
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com