NL
EN
FR

Verslag Blauw Wit – Rijko : 23 – 22  (11-13)
A: Kobe (1+s), Brent (1), Lotte (4+2s), Imke B (4+s)
V: Jan (2+s), Urs (1), Ana (1+s), Imke D (1)
Wissel : Riet (2)
Scheids : Ben Wouters

Een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 uit de rangschikking, met Blauw Wit een wedstrijd minder.  De punten behalen betekent een stapje dichter bij de top van het klassement.  Dat leefde bij de spelers, zo ondervond ik vrijdagavond reeds.  Vraag was of deze spanning tijdens de wedstrijd onder controle kon gehouden worden.  Dat zou nodig zijn om een beter resultaat te behalen dan in de heenmatch.  Opdracht 1 : de snelle dames van Rijko afstoppen; opdracht 2 : zelf voldoende doelpunten scoren.

Tim is reeds sedert 2010 actief bij Boeckenberg.

Hij werd aanvankelijk jeugdtrainer en werd met de u14 ploeg zaalkampioen in 2014. Hij trainde daarna nog de u16 en u19. Hij werd ook nog veldkampioen als T2 met de u19 na een memorabele veldfinale tegen “Boeckenberg A2”.

Na een aantal jaren als jeugdtrainer had Tim ambitie als T2 en werkte hij met Luc Tossens, en daarna met Davor Duronjic. Tim was present op verschillende Europacupfinales zoals die van 2016 (Boedapest-PKC) en 2017 (Sassenheim-TOP). Hij werd met de B ploeg van Boeckenberg in 2018 nog zaalkampioen.

In 2019 nam Tim BlauwWit onder zijn hoede en zorgde er mede voor dat deze ploeg een vaste waarde bleef in Hoofdklasse 1.

Boeckenberg, Blauw Wit en Tim hebben steeds een goede relatie gehad. Tim, bedankt voor je jarenlange inzet voor onze vereniging. We wensen je een leuke nieuwe uitdaging toe en hopen je nog regelmatig terug te zien in het Boeckenberg Sportcenter.

Sarah Cordon

Verslag : Appels - Blauw Wit : 9 – 24  (4-13)
A: Lotte (3), Imke B (6), Kobe, Brent (2)

V: Imke D (2+s), Jelle (2), Urs (3+s), Ana (2)
Wissels : Thomas, Jan, Riet (2)

Scheidsrechter : T. De Gendt

Op mijn laatste bezoek aan de Sporthal van Appels (in Dendermonde) kan ik bij benadering geen jaar meer plakken.  Lang, lang geleden dus.  Na even zoeken naar de inrit van de parking moet ik binnen vaststellen dat er niet veel is gewijzigd : weinig ruimte rond en vooral achter het speelveld en de donkere bekleding van het plafond doet de zaal lager lijken dan ze is.  Alhoewel de kleedkamers wel open zijn, is douchen niet toegelaten.  De toegang tot de tribune op de rampart wordt door de oplettende uitbaatster van de cafetaria afgesloten gehouden.  Zowat iedereen is de kerstperiode goed doorgekomen.  Riet herstelt van een kleine kwetsuur aan de kuit en Lynn zit in quarantaine.

Verslag : Meeuwen A - Boeckenberg A : 23 - 32  (12-15)
A: Tess M (2), Joppe B (2), Sara G, Thomas T (10)
V: Jordan DV (6), Lisa VG (2), Tess V (2+s), Lucas DR (3+s)
Wissels : Brent S (3)

Scheidsrechters : M. Wernsma, T. Vlaminckx

De eerste wedstrijd van 2022 brengt onze panters op bezoek bij Meeuwen in een verder akelig leeg Kwik Indoor.  Het blijft toch wennen de afwezigheid van supporters.  Meeuwen is momenteel de puntenloze hekkensluiter in de rangschikking.  Voor onze spelers de gelegenheid om, na een paar maal ergerlijk puntenverlies, de smaak van de overwinning te pakken te krijgen.  Johannis laat Brent en de jarige Jolien op de bank.

In Nederland zijn de Covid maatregelen op dit moment zeer streng. Hierdoor heeft het IKF in samenspraak met PKC beslist om de Europa Cup van februari uit te stellen naar een latere datum. Alle deelnemende landen hebben in eerste instantie aangegeven de Europa cup nog te willen spelen in het voorjaar van 2022. Er wordt nu samen naar een geschikte datum gezocht. Deze datum zal begin februari gecommuniceerd worden.

 

Met een beetje vertraging (file?) wordt het startsignaal gegeven voor de laatste match van 't jaar. Dat het een pittige ontmoeting gaat worden, daar bestaat geen twijfel over. Dat beide teams voor de volle pot willen gaan, ook zoveel is zeker.

Boeckenberg en Blauw Wit wensen al haar leden, supporters en sympathisanten een gelukkig, gezond en succesvol jaar toe!

Het is zeker niet het jaar geworden waarop we vooraf hadden gehoopt, Corona heeft ons dit jaar, opnieuw, behoorlijk in de weg gezeten. Lege tribunes, scannen aan de inkom, mondmaskers en nog veel meer maatregelen maakten het clubleven wat anders dan normaal. Met alle maatregelen van dien zijn wij trots dat we veilig onze wedstrijden hebben kunnen spelen. Dat we op sportief vlak bezig konden blijven met onze trainingen van de kleinste jeugd tot ons vlaggenschip. Dit alles was zeker niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers. Via deze weg willen we jullie daarom van harte bedanken voor de inzet van het afgelopen kalenderjaar.

Wij hopen u snel weer te mogen begroeten in het sportcenter.

Namens het bestuur,

Rick Voorneveld

Verslag : Boeckenberg A  – Floriant A : 21 - 22  (10-7)
A: Brent S (3+s), Joppe B (4+s), Tess V, Jolien H (1)
V: Sara G, Jordan DV (6), Thomas T (1), Tess M (4)
Wissel : Lucas DR, Lisa VG
Scheidsrechters : T. Van Goidsenhove, E. Mertens

De uitwedstrijden tegen onze panters verlopen voor Floriant niet echt vlotjes.  Eerst stak (wat anders) Covid stokken in de wielen, zodat die verschoven werd naar afgelopen woensdagavond.  Toen maakten de Oost-Vlamingen kennis met de legendarische Antwerpse Ring en dito files.  De spelers voor de B-ploeg druppelden langzaam binnen waardoor die match een kwartiertje later diende te starten.
Geen probleem voor de A’s, die op tijd aan de opwarming kunnen beginnen.  Bij Floriant bleef de grootste spelers, Lennert, op de bank.  Johannis kan zowat over zijn basis acht beschikken.  Op onze bank zitten twee herstellende dames, de ene net geopereerd aan de gebroken neus, de andere in afwachting van een kijkoperatie aan de knie.  Beide wensen we een spoedig herstel en weerzien tussen de lijnen.

Ons team zit eens op de andere banken, én er zitten warempel ook 6 supporters op de tribune. We missen Lauren na haar neus-accidentje van vorige week en Imana die nog aan ’t herstellen is van ziekte. Snel beter ladies! Pechvogel Maline sturen we langs deze weg ook een warme virtuele knuffel.

Verslag : AKC/Luma A - Boeckenberg A : 13 - 12  (7-8)
A: Brent S (2), Tess M (1), Joppe B, Jolien H (3+s)
V: Jordan DV (s), Thomas T (2), Sara G, Lisa VG (1+s)
Wissels : Thias VL, Tess V

Scheidsrechters : C. Meeus, S. Cleyman

De wedstrijden tegen AKC/Luma zijn altijd al een beetje speciaal geweest.  Nu dat beide teams in dezelfde sporthal spelen krijgen deze matchen nog een extra tintje.  Zelfs als die gespeeld moeten worden zonder publiek.  Johannis kan terug beschikken over al zijn spelers.  Jordan krijgt zijn basisplaats, terwijl Lisa langs dameszijde voor wat meer scorend vermogen moet zorgen.   Met de wedstrijd van vorige week nog vers in het geheugen hoop ik op een beetje meer “korfbal”.

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
20/08
Mats Hoeben
21/08
Pieter-Jan Faes
22/08
Mattias Van Nuffel
25/08
Mathis Vermeiren
27/08
Robine Van de Poel
30/08
Wout De Celle
31/08
Sid Jacobs
31/08
Geert Meermans
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com