NL
EN
FR

Omdat de omstandigheden ervoor gezorgd hebben dat Jesse geen afscheid heeft kunnen nemen zoals hij en wij dat graag zouden gedaan hebben, heeft Boeckenberg vandaag een persbericht uitgestuurd om Jesse te bedanken voor wat hij al die jaren voor de vereniging heeft betekend en voor de mooie momenten die hij ons, samen met z'n teamgenoten heeft bezorgd. 

Een gepast afscheid zullen we nog organiseren wanneer de omstandigheden dat praktisch toelaten. 

Het persbericht zoals het werd uitgestuurd vindt u hier (pdf). 

De tekst uit het persbericht vindt u hieronder.

Boeckenberg bedankt Jesse De Bremaeker voor 15 jaar topkorfbal

Het was al eerder bekend geraakt: Jesse De Bremaeker speelde dit seizoen z’n laatste wedstrijden op het hoogste niveau. De huidige omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat dat afscheid, laat ons het zacht uitdrukken, anders verlopen is dan we allemaal (en zeker Jesse zelf) gewenst hadden.

Boeckenberg wenst daarom via dit persbericht terug te blikken op een uitzonderlijke korfbalcarrière. Een gepast afscheid zal zeker nog ingepland worden wanneer dat praktisch terug haalbaar is.

Beste clubs,

 

Moeilijke tijden nopen ons tot moeilijke beslissingen. Het is dan ook met de gezondheid van al onze spelers en van allen die ons dierbaar zijn indachtig, dat de Raad van Bestuur heeft beslist om de veldcompetitie 2019 - 2020 te annuleren. Overal worden er maatregelen opgelegd die ons beperken in de omgang met anderen om de verspreiding van het Corona COVID 19 virus tegen te gaan. We weten momenteel niet hoe lang deze nog van kracht zullen zijn. Daarnaast kunnen we niet zomaar een competitie opnieuw van start laten gaan zonder voorbereiding. Dat is geen verantwoorde manier van sporten. Bovendien zijn er onder ons die getroffen zijn door het virus. Hetzij zelf, hetzij één van hun naasten. Dit leidt tot quarantainemaatregelen waardoor mogelijk sommigen onder ons niet beschikbaar kunnen zijn. We vernemen ook al van gemeentes die maatregelen treffen en nu al hun terreinen niet meer beschikbaar stellen de rest van dit seizoen. De Raad van Bestuur had in overleg met het Comité Wedstrijdzaken verschillende scenario’s uitgewerkt, maar wil deze beslissing niet blijven uitstellen en wil duidelijkheid scheppen naar clubs, spelers en supporters.

De raad van bestuur van Boeckenberg had gisterenavond een primeur , de eerste vergadering op afstand was een feit. Voorlopig ligt de competitie stil , maar achter de schermen gaat alles natuurlijk gewoon door. Wat de terugronde veld en de beker betreft kunnen we nog geen nieuws geven , we wachten daar nog op richtlijnen van de KBKB. Tot we daar meer over weten gaan ook de gezamelijke trainingen niet door. Gezien het succes van het ontlenen van palen en de berichten die ik regelmatig krijgen van sportende , korfballende , bewegende Boeckenbergers denk ik dat iedereen in deze periode wel fit blijft. 

Onze vereniging heeft nog wel een aantal activiteiten en evenmenten gepland. Deze gaan we allemaal uitstellen naar een latere datum. 

De JAV die normaal morgen plaats vindt wordt ook uitgesteld , van de nieuwe datum krijgen jullie ruim op voorhand bericht.  

Nu we elkaar allemaal veel minder zien , niet meer samen kunnen korfballen of afspreken vind ik het wel belangrijk dat we als vereniging contact blijven houden. Hou daarom onze Facebookpagina en instagram BKCjeugd zeker in het oog want daar zal je regelmatig berichten zien verschijnen die ons blijven verbinden in deze tijd van afstand houden. 

Ik hoop dat alle Panters , familie en vrienden gezond blijven . 

Sarah Cordon

De impact van het coronavirus laat zich steeds meer voelen in het openbare leven. De raad van bestuur van Boeckenberg heeft vanavond overleg gehad over de manier waarop we in de eerstkomende dagen/weken zullen omgaan met de officiële adviezen in verband met de verspreiding van het virus.

We zijn van mening dat paniek helemaal niet nodig is maar dat we de richtlijnen wel moeten opvolgen om zo proactief onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

Daarom nemen we de volgende maatregelen:

  • Er zal niet getraind worden tot 22 maart. We zullen week per week de situatie opvolgen en beslissen of we deze termijn verlengen
  • Tot 31 maart zullen er geen wedstrijden of andere evenementen georganiseerd worden. Deze maatregel is in lijn met de beslissing van het kabinet van Ben Weyts om alle sportevenementen, zowel indoor als outdoor, tot 31 maart te annuleren
  • De jaarlijkse algemene vergadering (26 maart) en het Gala van de Gouden Paner (27 maart) worden verzet naar een latere datum
  • De Boeckenberg infrastructuur kan tot nader bericht niet gebruikt worden om op eigen initiatief activiteiten te organiseren

 

Volgende week zullen we de situatie terug evalueren en met een update komen van deze maatregelen.

We vernamen via de website van de KBKB dat de halve finales en finales van de zaalcompetitie afgelast worden. 

Boeckenberg Topgroep wordt als eerste in de rangschikking tot kampioen uitgeroepen. 

Onze jeugdploegen (U19 3de, U16 2de, U14 2de, U12 2de) zullen jammer genoeg hun kansen niet kunnen verdedigen. Ook in hun reeksen zullen de eerst gerangschikten tot kampioen worden uitgeroepen.

Uiteraard vinden we dit ongelooflijk jammer.  We begrijpen echter dat deze beslissingen die gemeente Beveren en de KBKB hebben moeten nemen in moeilijke omstandigheden in lijn liggen met de beslissingen die ook al door andere sportbonden werden genomen in functie van de gezondheid van iedereen. 

Iedereen die z'n ticket woensdag al afhaalde en betaalde kan dit nu vrijdag terug inleveren en krijgt z'n ticket terugbetaald. 

De Raad van Bestuur beraadt zich nog verder over hoe we zelf als vereniging omgaan met de adviezen die worden gegeven en houden jullie verder op de hoogte in verband met de clubactiviteiten. 

Hieronder vindt u de tekst die ook terug te vinden is op www.korfbal.be.

Zoals u ondertussen heel waarschijnlijk al weet, heeft de overheid een advies gegeven om indoor evenementen met meer dan 1000 personen niet te laten doorgaan. 

De halve finales van onze korfbalcompetitie zijn uiteraard een evenement waarvoor dit gevolgen kan hebben. De organisator van dit evenement is de Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB). Zij staan in direct contact met de gemeente Beveren, maar kunnen ons tot op heden geen uitsluitsel geven over het al dan niet doorgaan van de halve finales. 

Boeckenberg (aanwezig met U12, U14, U16, U19 en Topgroep) is op dit moment aangewezen op de algemene communicaties die de KBKB hierover voert via hun website. We proberen er alles aan te doen om ook vanuit de KBKB in een directe lijn op de hoogte gehouden te worden. We hebben ondertussen bevestiging gekregen dat dat ook zal gebeuren. Maar hiervoor zullen we sowieso moeten wachen tot na morgenmiddag 15u. (overleg KBKB met gemeente Beveren) 

De status updates kan je terugvinden op www.korfbal.be. Hieronder de laatste status update:

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A : 12 - 18  (5-13)
A: Jelle, Thomas, Jente, Sofie
V: Kobe, Imke, Brent, Lynn
Wissels: Yannis (1), Yentl (1)

Scheids : Inge Bekaert

Het laatste loodje van een niet al te sterke zaalcompetitie kon Blauw Wit in Hoofdklasse houden, als het evenveel punten haalde als Spartacus/NDN.  Geen loodje dus, maar een ferme brok lood.
Voor de tweede maal start de wedstrijd van Spartacus een half uur later dan bepaald door Comité Wedstrijdzaken.  Of versta ik deze tekst misschien verkeerd : “Hoofdklasse 1: de twee laatste wedstrijden (twee laatste blokken) gelijktijdig te spelen op zondagnamiddag om 13u30”.  Reglementen en richtlijnen opstellen is een ding, ze doen naleven is blijkbaar iets helemaal anders.

Verslag : AKC/Luma - Boeckenberg  : 17 - 25  (9-16)
A: Jesse DB (2+s), Sara G, Matthi D (4), Jolien H (4)
V: Nikki S (3+3s), Brent S (1), Rick V (4), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Thomas T (1), Riet D

Scheidsrechter : T. Van Grimberge, B. Elewaut

Voor de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie zet Johannis zijn volledige ploeg tussen de lijnen.  Lisa is hersteld van haar kwetsuur en deze wedstrijd is voor haar de laatste test voor de halve finale.  Bij AKC ontbreekt Jari, maar we verwachten toch een stevige partij en een goede voorbereiding voor de halve finale van volgende week.
Om de opmars van het Coronavirus te bemoeilijken heeft de KBKB richtlijnen uitgevaardigd.  Geen handen schudden, maar vuistjes geven, wat onwennig aanvoelt bij alle betrokkenen.  Trouwens voor het oplopen gaan de high fives bij de beide ploegen door zoals gewoonlijk.  Spelers houden nu eenmaal graag vast aan routines.

Tijdens het laatste weekend van de zaalcompetitie gaan voor sommige ploegen alle registers volledig open.  Zo speelt Blauw Wit zondag voor de volle winst om de beslissingswedstrijd voor degradatie/behoud te vermijden.  Ze vergasten de supporters vorige week op een beklijvende wedstrijd en hopen die allemaal en liefst meer terug te zien.

Alhoewel de jeugdploegen hun stek in de halve finales al op zak hebben, is er voor de meesten nog progressie in de rangschikking te maken om zo een betere uitgangspositie voor die halve finalewedstrijden te bekomen.  Winnen is de boodschap, supporteren de noodzakelijke ondersteuning.

Kalender
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
16/07
Eline Denie
17/07
Brecht Goethals
17/07
alex yildiz
18/07
Jan Smout
18/07
Bridget Moens
18/07
Peter Van De Velde
19/07
Senne De Wandel
19/07
Bas Peeters
19/07
Mimi Smits
19/07
Sven Wouters
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com