NL
EN
FR

Vrijdagavond werd er afscheid genomen van Jesse, Matti, Sara, Jolien, Rick (en Nikki). Zij hebben besloten te stoppen met korfbal op het hoogste niveau. Enkele vreinden en supporters hadden een wedstrijd in elkaar gestoken en oude ploeggenoten uitegnodigd. Het was prachtig weer dus er waren ook veel supporters langs de lijn. Na de wedstrijd heeft Sarah vanuit de raad van bestuur deze spelers bedankt, gevolgd door enkel ludieke speeches vanuit de supporters gebracht door Glenn. Als afsluiter van de avond werd er nog wat muziek gedraaid en al dansend afgesloten. Een mooi afscheid voor deze (s)toppers.

Jesse

Dit Boeckenberg icoon begon zijn korfbalcarrière op het zanderige veld in het Boeckenberg park. Zijn ouders en zus waren ook actief op en naast het veld, dus het was een logische stap voor Jesse om ook te gaan korfballen. Al van jongs af bleek hij veel talenten te hebben want ook met de bal aan de voet ging het hem goed af. Na enkele jaren korfbal en voetbal te combineren koos hij rond zijn 10j enkel voor korfbal, de sfeer was leuk en de vriendschappen zaten goed.  In de jeugd speelde hij regelmatig met zijn ploegje finales en mooie wedstrijden en op jonge leeftijd kwam hij als “klein ventje” in de topgroep van Boeckenberg. Hij zorgde, samen met zijn ploeg, voor een aaneenrijging van titels en kampioenschappen. Jaar na jaar wordt hij beter en beter en kunnen we hem niet meer wegdenken uit de eerste ploeg van Boeckenberg.

Linda Hermans maakt vanaf volgend seizoen niet langer deel uit van onze cel Jeugd. Zij werd daarom op gepaste wijze in de bloemetjes gezet tijdens de voorstelling van de jeugdploegen voor seizoen 2022-2023. Het bestuur van Boeckenberg heeft haar bedankt voor haar jarenlange inzet voor onze club Boeckenberg en voor onze jeugd in het bijzonder.
 
Als lid van de cel Jeugd heeft zij verschillende taken mee op zich genomen: van mee beleid bepalen tot trainersgesprekken en zelf training geven. Niets was haar te veel. Zo organiseerde en begeleidde ze elk jaar het jeugdweekend, waar al onze jeugdleden nog veel goede herinneringen aan hebben. Als een ploegje wat extra ondersteuning nodig had of geen trainer had, dan sprong zij graag in om hen verder te helpen. Samen met Sonja, haar vriendin, heeft ze jaren meegewerkt aan het tot stand brengen van ons uitstekend jeugdbeleid, waarvoor grote dank.
 
Ze heeft nu beslist om te stoppen, maar dat neemt niet weg dat we haar nog graag op Boeckenberg zien verschijnen, langs de lijn of in de foyer.

Linda, geniet nu maar van je welverdiende korfbalpensioen en bedankt voor al je harde werk!

Vanwege de Raad van Bestuur

Onze U13 speelden een fantastisch seizoen en werden zowel zaal- als veldkampioen! Een knappe dubbelprestatie waar we allen fier op zijn. Proficiat nogmaals aan alle spelers en de hele entourage!

Alle spelers van de U13 hebben dit seizoen veel bijgeleerd en lieten tijdens de veldfinale opnieuw zien dat ze veel in hun mars hebben. Op en naast het veld zie je een hecht team, wat het harde werk van de afgelopen jaren versterkt. Die combinatie maakt van dit team een echte kampioenenploeg.

Dikke proficiat aan de trainers en coaches die dit mee hebben gerealiseerd!

Gert en Geert, bedankt om de ploeg bij te staan en de spelers ultiem naar het kampioenschap te leiden.

Rik, bedankt voor je gedreven en kundige opleiding van deze groep spelers! Met veel ambitie en doorzettingsvermogen werkten jullie samen hard aan de groei van dit team. Niets hield je tegen om extra te trainen, in weer en wind stond je er en zelfs Corona kon de pret niet bederven. De wedstrijdbeelden van andere ploegen werden bekeken, geanalyseerd en besproken voor een optimale wedstrijdvoorbereiding. Ook in de tribune en aan de zijlijn van onze eerste ploeg of de nationale ploeg deden jullie korfbalinspiratie op. Een verschil in visie maakte de laatste weken moeilijk. We zijn blij dat je ook de veldfinale van dichtbij hebt kunnen meemaken.

Rik, bedankt en we hopen je nog veel op Boeckenberg te mogen ontmoeten, naast het veld of in de Foyer voor een boeiend gesprek.

Vanwege de Raad van Bestuur

Verslag veldfinale U13 : Boeckenberg A – Neerlandia A : 11 - 7  (6-4)
A: Lou (1), Jun, Maura (3), Camille
V: Eppo (2), Per (2), Liv (2), Noor (s)
Wissels : Kasper, Cleo, Hannah, Othmane; bank : Elise

Scheidsrechter : M. Cooreman

Opnieuw stond onze U13 in een finale, als enige vertegenwoordiger van Boeckenberg ditmaal.  Tegen een tegenstander waartegen nog niet zoveel gespeeld werd afgelopen seizoen.  Coach Gert was dus op verkenning getrokken om de tegenstander zelf en aan de spelers te leren kennen.
Altijd leuk, mooi weer en heel wat supporters langs de lijn.  Die van Neerlandia hadden de verplaatsing met een dubbeldeksbus gemaakt, bij de pantersupporters waren er enkelen die zelfs een camper hadden gehuurd voor deze verplaatsing.
Voor aanvang van de wedstrijd werd het 100-jarig Minerva in de bloemetjes gezet.  Prima organisatie overigens.

Om het seizoen feestelijk af te sluiten, organiseren we naar jaarlijkse gewoonte onze clubdag en die gaat door op:

zaterdag 18 juni 2022

Ook dit jaar is er voor ieder wat wils!
Je kan je inschrijven voor het tussen-2-palen-, kubb- of petanquetornooi. De activiteiten starten om 11h00 en deelnemen doe je in een ploeg van 2. Voor de jongsten zijn er die dag een springkasteel en allerlei speelmateriaal!

Er wordt afgesloten met een BBQ! meer info hieronder...

 


Wij vernamen onlangs het overlijden van de heer Jos De Bremaeker, gewaardeerd familielid van enkele Boeckenberg-leden. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte toe. 

Jos was de echtgenoot van Marie-Claire Lahaye en vader en schoonvader van Eric De Bremaeker en Sonja De Beukelaer. We wensen Eric, Sonja, Lenke, Jesse, Yves, Tiffany, Seth, Sam, Sienna, Leon, de hele familie en vrienden sterkte in het verlies van hun vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader. 

Verslag kruisfinale : Floriant A - Boeckenberg A : 16 - 15  (8-5)
A: Joppe B, Sara G (1), Tibo D (1), Lisa VG (1+s)
V: Jolien H (2+2s), Tess V, Thomas T (5), Jordan DV
Wissels : Lucas DR (2), Tess M

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Toen ik om iets na 2 toekwam op Floriant, werd ik verwelkomd als eerste Boeckenberger.  De bus had waarschijnlijk te maken gekregen met wat extra-verkeer in Antwerpen en met de, voor mij alleszins, onverwachte verkeersomleiding, aan de afrit naar Merelbeke.  De spelers van Floriant zaten al netjes in de dugout.  De thuisaanhang was nog maar dunnetjes vertegenwoordigd.  Is de animo rond de kruisfinales van de veldcompetitie verdwenen ?  Of zat de weersvoorspelling er voor iets tussen ?  Bleef het de hele wedstrijd droog, de af en toe strakke wind zorgde voor extra problemen bij de afwerking.  Weinig verrassingen bij de opstellingen : Johannis koos voor de 8 van Voorwaarts en bij Floriant sierden Shiara en Lennert de bank zoals verwacht.

Schrijf je snel in!

Via volgend inschrijvingsformulier: https://twizzit.com/go/supportersbus-boeckenberg 

 

 

Voor de meeste van onze ploegen zit de veldcompetitie er zo goed als op.  Twee wisten zich te plaatsen voor de finales.

Kruisfinale Topleague
Zo 29/05 - 15u00 : Floriant A - Boeckenberg A   scheidsrechters : Ben Wouters & Renske Dardenne

Finale U13 - op Minerva
Za 04/06 - 11u00 : Boeckenberg U13 A - Neerlandia U13 A      scheidsrechter : Mauritz Cooreman

Finale Topleague - op Voorwaarts
Zo 05/06, vermoedelijk om 15u00;  ploegen afhankelijk van de uitslagen van de kruisfinales

 

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 19 - 23  (8-15)
A: Jolien H (2), Tess V (1), Thomas T (10), Jordan DV (2)
V: Joppe B, Tibo D (5), Sara G (1), Lisa VG (2)
Wissels : Lucas DR, Lauren S, Tess M, Rani VH

Scheidsrechters : S. Cleyman, D. Mertens

Een non-wedstrijd, eentje voor de “doefkes” ?  Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.  Floriant lijkt de laatste weken een beetje op de dool te zijn en verloor punten tegen AKC en BGW.  Competitiemoe ?  Kwetsuren ?  Langs de andere kant is het zowat ons “zwarte beest”, daar hoeft geen uitleg bij.  BGW is, met alle respect, de laatste weken aan het kwakkelen.  Na bekerwinst, verlies tegen dezelfde ploeg in de competitie, gevolgd door dan weer een ruime overwinning tegen Floriant.  En hoe zit het met onze panters ?  Zijn zij voor deze wedstrijd gebeten om te winnen of is het de bedoeling om energie te sparen voor de kruisfinale ? Er is een factor die alle kruisfinalisten treft : de indoortraining van de Diamonds (ter voorbereiding van de Worldgames) die al weken aan de gang zijn.  Voor mij onbegrijpelijk tijdens het hoogtepunt van de veldcompetitie.  De volgende 70 minuten gaan ons duidelijk maken wat dit allemaal teweeg brengt bij de spelers.

Kalender
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
07/10
Dirk Van Hoeck
07/10
Tobias Preckler
07/10
Ona Geens
08/10
Lila Ag Mohamed Ali
09/10
Danny Soethoudt
10/10
Maurice Vandael
13/10
Konstantin Semenets
14/10
Elke Vernieuwe
14/10
Dean Pynaerts
15/10
Peter Snelders
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com