NL
EN
FR

Leuven – Boeckenberg - 1/4 finale Beker van België  14-19 (rust 6-9) (beknopt verslag)

Lauren S (1)- Tess V - Jordan DV (3) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (4) - Lucas DR (2) - Tibo D

Wissels: Maline V (3), Seppe C

Na eerdere overwinningen in de bekercompetitie tegen Neerlandia en Riviera/Deurne, troffen we vrijdagavond in de kwartfinale van de Beker van België Leuven, de promovendus in de TopLeague die op de eerste speeldag van de veldcompetitie in het Boeckenberg Sportcenter nog de wet van de sterkste onderging. Ondertussen wist Leuven 3 punten te pakken in de veldcompetitie en blijkt de ploeg een sterke thuisreputatie te hebben. Een tiental Boeckenberg-supporters is meegereisd om onze panters aan te moedigen.

In het begin van de wedstrijd gaat de score gelijk op. Na 10 minuten ontstaat een eerste kloofje in ons voordeel, 3-5. De rest van de wedstrijd blijven onze panters aan de leiding, maar kunnen hun overwicht niet doordrukken op het scorebord. Leuven blijft aanklampen, maar kan nooit echt aanspraak maken op de overwinning. We gaan rusten met een tussenstand van 6-9.

Nog meer triest nieuws werd ons gemeld. Op 3 oktober is Luc van Hemel overleden, echtgenoot van Rita De Win. Luc is oud speler bij Boeckenberg. Hij was een succesvol korfballer bij onze vereniging en werd in 1972 uitgeroepen tot korfballer van het jaar. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

‘We vernamen het droevige nieuws dat Rico Costantini op 14 september op 86 jarige leeftijd overleden is.  Rico was meer dan 50 jaar een gewaardeerde Boeckenberger.  Hij kwam bij Boeckenberg aansluiten samen met zijn kinderen Patricia en Luc. Hij stond altijd klaar en had niet veel woorden nodig om te helpen en klusjes te klaren, vooral dan met de opbouw en onderhoud van onze oude stek in het Boeckenbergpark.  Rico speelde in onze geweestelijke ploegen en was steeds mee op allerhande activiteiten en aan de kaarttafel te vinden. Ook op zondag was hij een ferfent pétanquer op het nieuwe Boeckenberg.  Vele Boeckenbergers noemden hem weleens ‘De Rico’.  De laatste jaren was hij niet meer actief aanwezig vanwege zijn gezondheid maar hij bleef altijd geïnteresseerd in onze club.

De begrafenis is gebeurd in intieme kring met de familie.  We wensen hen dan ook oprechte deelneming bij dit spijtige nieuws.

Kwik - Boeckenberg: 21-23 (rust 13-15)Lauren S (1) - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)Amber E (3) - Lisa VG (6) - Lucas DR (2) - Tibo D (3)Wissels: Sterre VDA, Seppe CNa de midweekthriller tegen Floriant, die net als tegen Borgerhout werd gewonnen met het kleinste verschil (23-22), wacht met de verplaatsing naar Kwik alweer een moeilijke opdracht. Coach Gert wijzigt z'n opstelling niet. De supporters die de verplaatsing naar Merksem maakten zouden het zich alvast niet beklagen. Het werd een meer dan aangenaam kijkstuk, niet enkel door het zalige nazomerweertje.In de aanvangsfase gaat het gelijk op tot 4-4 maar dan schakelen we een versnelling hoger. Drie doelpunten van Thomas, Lucas en Lisa zorgen voor een eerste kloofje (5-7). Hetzelfde drietal doet dat nadien -netjes in dezelfde volgorde- nog eens over: 6-10 na amper 20 minuten spelen. Onze aanvallen benaderen de perfectie en Kwik heeft geen antwoord op onze efficiëntie. Na deze tussenspurt valt het even stil, en Kwik komt opnieuw in de wedstrijd. Amber met haar derde en Jordan kunnen nog scoren maar de Biekes naderen opnieuw tot 10-12. We blijven echter prima aanvallen en door Tibo, Thomas en Jordan lopen we weer uit tot 11-15. Net voor rust kan Kwik nog tweemaal scoren, zodat er een aantrekkelijke 13-15 ruststand op het bord staat. Een eerste helft van topkwaliteit!

Boeckenberg – Borgerhout/GW:  17-16 (7-8)

Lauren S - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (3) - Lucas DR (3) - Tibo D (1)

Wissels: Sterre VDA

Na het jammere puntenverlies tegen Voorwaarts in de laatste seconden wacht ons een moeilijk drieluik tegen sterke tegenstrevers: Floriant, Kwik en eerst Borgerhout/GW. Joppe blijft gekwetst aan de kant, Thomas is zijn vervanger. Het heerlijk nazomerweertje zorgt voor een gezellige drukte langs de lijn.

Hoewel het in de eerste aanval meteen prijs is (shot van Tess) komt de wedstrijd traag op gang door een gebrekkige afwerking aan beide kanten. We liggen in de aanvangsfase lichtjes boven, maar kunnen dit niet omzetten in doelpunten. Halverwege de eerste helft staat het 4-4. Twee goals van Jordan zorgen voor een eerste kloofje (6-4) maar tegen het rustsignaal heeft Borgerhout de situatie al rechtgezet (7-8).

Na de pauze schieten we goed uit de startblokken, en doelpunten van Amber en tweemaal Thomas brengen ons opnieuw 10-8 voor. Borgerhout/GW blijft aandringen, maar na doelpunten van Jordan en tweemaal Lisa staat er met 13-10 plots een klein kloofje op het bord. Lang kunnen we er niet van genieten, en een kwartier voor tijd staat het opnieuw gelijk: 13-13.

Winnen met hoge score

A : Imke - Kobe - Jan - Ana
V: Lotte - Jelle - Zoë - Lander
Wissels : Rino

Ondertussen is dit al de derde veldwedstrijd van onze Blauw Witters en net zoals de twee vorige matchen, bleek ook deze pot korfbal op een gelijkwaardige strijd af te stevenen.  Er moest behoorlijk geknokt worden voor elke bal en de Gentenaren wisten in de eerste helft de mand bijzonder goed hangen.  Vooral de dames van Neerlandia mikten elke kleine kans richting korf, zonder aarzelen en met een zeer grote nauwkeurigheid vlot binnen. Na 35 minuten spelen stond het scorebord terecht op 14-13.

Na de rust ging de score nog even gelijk op, maar de precisie bij de bezoekers werd minder scherp.  Het overwicht in rebound van Blauw Wit nam de bovenhand en dit deed de organisatie en de rust in het spel duidelijk deugd. Onze panters bleven onder stoom en niet tegenstaande dat iedereen zijn/haar goaltjes meepikte, waren het dit keer de heren van Blauw Wit die de lakens definitief naar zich toe trokken.  Eénmaal het kloofje van vier gemaakt werd, viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi.  Als top-scoorder werd Kobe  “the man off the match”.  Blauw Wit maakte in de tweede helft opnieuw 15 doelpunten, Neerlandia bleef steken op 6. Dit is meteen de verklaring voor een mooie en wel verdiende overwinning.

Vol vertrouwen zien de supporters al uit naar de match van volgende week…

De Zijlijn

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 17 - 17  (8-8)
A: Jordan DV (3+2s), Joppe B, Amber E (1), Lisa VG (2)

V: Tess V (2), Tibo D (4), Lauren S, Lucas DR (s)
Wissels : Thomas T (s), Sterre VDA (1), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Een lekker korfbalweertje lokte heel wat supporters naar Fort V.  Uit nieuwsgierigheid ?  Konden onze panters afrekenen met hun zwarte beest ?  Coach Gert had zijn spelers terdege voorbereid en die geloofden in hun kansen.  Thomas bleef op de bank, zijn ribben konden wat herstel gebruiken.  Voor Lucas de kans om zijn prestatie van vorige week te bevestigen.  Een en ander bracht wat geschuif in de vakken teweeg.  Gert had het al aangekondigd.