NL
EN
FR

De Korfbalschool gaat van start na de nationale jeugdtornooien. Zo kunnen onze korfbal atleten zich volop concentreren op de plaatsing en de reeksindelingen bij de 1ste klasse jeugd.

De trainingen van de Open Korfbalschool Boeckenberg gaan door op woensdagnamiddag (13u30 tot 15u30) en donderdagavond (19u30 tot 21u00).

Daarnaast zullen er ook TO trainingen worden gegeven onder leiding van Youssef. Deze gaan door op maandagavond.

Eerstdaags zullen alle betrokkenen een mail ontvangen met verdere details.

Wij kregen afgelopen week de bevestiging van de dienst TopSport ondersteuning van de Stad Antwerpen dat het project "Open Korfbalschool Boeckenberg" voor het 3de jaar op rij wordt erkend.

Afgelopen jaar waren 40 kinderen (13-18 jarigen) actief in de Korfbalschool. Hiervan zijn er 19 geen lid van Boeckenberg Korfbalclub waardoor het "Open" karakter van de Korfbalschool wordt benadrukt.

De deelnemers die lid zijn van Boeckenberg Korfbal Club worden geselecteerd door de Cel Jeugd; externe deelnemers dienen tests af te leggen op basis waarvan besloten wordt of zij over voldoende technische en fysieke competenties beschikken. Uitsluitend korfballende atleten worden weerhouden die mogelijk kunnen doorgroeien tot het allerhoogste niveau (Korfballeague).

Meer informatie over de Korfbalschool kan worden teruggevonden op deze website onder het hoofd "Korfbalschool". Voor de trainingen geldt een maximum aantal plaatsen waarvan de helft is gereserveerd voor niet-Boeckenberg leden.

De trainingen vangen aan na de nationale jeugdtornooien wekelijks vanaf woensdag 17 september. De trainingen gaan door op woensdag van 13u15-15u30 (grote jeugd) en op donderdag van 19u00-21u00 (kleine jeugd). De Korfbalschool staat onder leiding van Rudy Ramaekers met als lesgevers Patrick Bosschaert, Nick Janssens, Davor Duronjic, Nikki Schilders en Britt Boex. Het team kan nog verder worden uitgebreid afhankelijk van de specifieke behoeften.

Nu het schooljaar van start is gegaan, kunnen we ook de start van de Open Korfbalschool Boeckenberg aankondigen. Op woensdag 18 september of donderdag 19 september worden de atleten voor het eerst verwacht.

De belangstelling binnen en buiten de vereniging is groot waardoor we de selectienormen voor de TopKorfbalSchool moeten verstrengen. Nieuwkomers worden getest op hun atletische vaardigheden en korfbalvaardigheden vooraleer te worden toegelaten tot de trainingen.

De trainingen gaan door op woensdag (13u15-15u30) en donderdag (19u00-21u00) in het Boeckenberg Sportcenter. Alle atleten die zich hebben aangemeld worden per mail op de hoogte gebracht, op welke dag zij al dan niet worden verwacht op training. Voor wat betreft de Boeckenberg leden volgt een afzonderlijke communicatie.

De trainingen staan onder leiding van Rudy Ramaekers, Patrick Bosschaert, Nick Janssens, Davor Duronjic en Nikki Schilders. Het Kinecenter (Ronny Lenjou) zorgt voor de medische screening.

De Open Korfbalschool Boeckenberg is een initiatief van Boeckenberg Korfbal Club, ondersteund door het TopSportfonds van de Stad Antwerpen.

Het eerste sportjaar van de “Open” Korfbalschool Boeckenberg is alweer afgelopen. Samen met de trainers werd het eerste jaar geëvalueerd.

We mogen van een groot succes spreken. Er namen 34 atleten deel waarvan 14 van buiten de korfbalclub Boeckenberg (uit 7 verschillende clubs). De openstelling van de Korfbalschool kan dus als geslaagd worden beschouwd.

De trainers waren allen van zeer hoog niveau en ook de samenwerking met het Kinécenter (Ronny Lenjou) werd als positief ervaren.

Er werd een evaluatie per atleet opgesteld die nog niet met alle atleten individueel werd besproken. Het plan is om dat bij aanvang van het volgende sportjaar te doen. Dan kunnen de atleten ook een eigenbeeld schetsen over hun sportieve mogelijkheden en de daarmee verbonden korfbalambities.

Er hebben zich inmiddels alweer 7 nieuwe atleten aangemeld, sommige komende van clubs uit andere Vlaamse provincies.

Alle atleten die ook vorig jaar aan de trainingen hebben deelgenomen, dienen zich opnieuw aan te melden, indien zij wensen verder te gaan met hun individuele korfbalopleiding. Aan de hand van de evaluatie van de trainers, het correcte zelfbeeld en de testing, zal worden besloten of zij opnieuw tot de Korfbalschool zullen worden toegelaten. De normen in het 2de sportjaar, zullen alvast hoger worden ingesteld en strikter worden toegepast.

Nieuwe aanmeldingen zijn mogelijk via het inschrijvingsformulier dat op de website (www.boeckenberg-korfbal.be) kan worden gedownload. U vindt daar alvast de nodige informatie over de “Open” Korfbalschool Boeckenberg terug.

Het aantal plaatsen is beperkt tot 36. De leeftijdsgrenzen zijn vastgesteld van 13-17 jaar (voor leden van Boeckenberg tot einde juniorenleeftijd).

De Boeckenberg leden worden aangeduid door de technische jeugdcel in samenspraak met de diverse jeugdtrainers. Zij worden wel onderworpen aan dezelfde toelatingsvoorwaarden als alle andere atleten.

Annelies Vandenberghe werd bereid gevonden om mee te werken aan de Open Korfbalschool Boeckenberg. Hiermede willen wij het open karakter van onze korfbalschool nog verder benadrukken.

Annelies is topkorfbalster bij Voorwaarts en was tijdens haar jeugdjaren opgenomen in de talentontwikkeling van de KBKB (Belgische korfbalfederatie), ondermeer onder Rudy Ramaekers, inspirator van de korfbalschool Boeckenberg. Zij trainde daar toen tot 2 keer per week, gedurende meer dan 4 jaar.

Zij is nu 28 jaar en opgeleid als Master in de Bewegingswetenschappen. Zij doctoreerde in de Biomedische wetenschappen. Annelies is lid van het atletencomité van het World Anti-Doping Agency (WADA), alsook van IKF en KBKB. Zij is tevens aangesteld als fysical coach bij de KBKB.

Annelies is speelster van het nationale team en heeft daar reeds 51 caps (2 WK's, 2 EK's en 2 World Games). Met Voorwaarts werd zij 1 keer veldkampioen (tegen Boeckenberg overigens). Zij speelde met Voorwaarts (vanaf haar 16de), 3 zaalfinales, 2 veldfinales en 1 bekerfinale.

Wij zijn zeer trots Annelies aan onze trainersstaf van de korfbalschool te kunnen toevoegen.

Een week na de kick-off hebben zich reeds 7 kandidaten aangemeld voor de "Open" Korfbalschool Boeckenberg. De testing zal in de loop van volgende week gebeuren.

Meer informatie over de "Open" Korfbalschool Boeckenberg is terug te vinden op deze website. Aanmelden kan met het inschrijvingsformulier dat eveneens via de website kan worden gedownload.

 

Vanmorgen reeds kwamen de eerste 2 aanmeldingen binnen. Zij zullen uitgenodigd worden voor het afleggen van de vereiste toelatingstesten.

In onze voorwaarden staat uitdrukkelijk opgenomen :
"wanneer een atleet zich aansluit bij de Open Korfbalschool kan hij/zij geen lid worden van Boeckenberg als speler tijdens zijn/haar korfbalschoolcarriere, tot de leeftijd van 17 jaar. Deze clausule zou de clubs het vertrouwen moeten geven om hun atleten te sturen zonder steeds de vraag te stellen "wat met ronselen".
 

Vanmorgen bracht Radio 2 in een kort verslag het nieuws tijdens het regio-nieuws van 6u30 en 7u30. U kunt dit herbeluisteren via de link http://www.radio2.be/regio/antwerpen/herbeluister-ochtend-middag-avondpost. Kies hiervoor "de meest recente uitzending van ochtendpost". Het item komt na ca 34 min 15 sec.

In aanwezigheid van Tom Ghysels, beheerder topsportondersteuning van de Stad Antwerpen, zal op woensdag 19 september om 19u00 uitleg worden verstrekt over de beweegredenen voor de oprichting van de “Open” Korfbalschool, de steun en de rol van de Stad Antwerpen, de toelatingsvoorwaarden, de invulling van de trainingen en de trainingsmomenten, de criteria voor het vaststellen van de leerdoelstellingen. Tot slot is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Dit project is tot stand gekomen mede dankzij de ondersteuning van het Topsportfonds van de Stad Antwerpen.

Deze uitnodiging is verstuurd aan alle Belgische korfbalverenigingen alsook aan de KBKB. Tegelijk is ook de pers uitgenodigd.

Diezelfde avond (20u00) speelt Boeckenberg naar alle waarschijnlijkheid voor de beker tegen Borgerhout/GW.

Kalender
  January 2021  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
16/01
Rani Van Haute
21/01
Ilah Dubois
22/01
Werner Struyf
22/01
Herman Struyf
22/01
Hilde Wilms
23/01
Rita Verdonck
24/01
Seppe Claus
26/01
Jana Frickel
29/01
Guido De Beuckelaer
30/01
Floor Lauwers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com