Na de puike prestatie in de bekerfinale hadden we nog heel wat wedstrijden in te halen, wat maakt dat onze ploeg op 8 dagen tijd 4 wedstrijden voorgeschoteld kreeg. Geen ideale situatie, zeker als je weet dat we opnieuw met afwezigen en gekwetsten te maken kregen. Soms is het van het goede gewoon teveel. Toch slaagden onze spelers erin om 2 van de 4 wedstrijden te winnen, met dank aan de invallers van dienst.

Veldwedstrijd U17 d.d. 7/5/2022: Kwik A –  Boeckenberg A (19-6)

19-6 penalty dame Kwik

Deze eerste in de reeks was een uitwedstrijd tegen de Biekes. Na 10 minuten stond het 3-3 en het duurde tot vlak vóór de rust tot Kwik nog eens kon scoren. Beide ploegen hadden tot dan toe evenveel kansen en er werd prima verdedigd. We konden dus heel goed mee. Maar een wissel aan de kant van Kwik bij het ingaan van de 2e helft bracht een kentering in de wedstrijd. Deze dame scoort gemakkelijk en nam haar ploeg mee op sleeptouw. Ook de andere dames en heren hadden plots de korf gevonden. Na 10 minuten keken we tegen dubbele cijfers aan en moesten we de rol compleet lossen. Kwik was deze keer duidelijk een maatje te groot voor ons.

Veldwedstrijd U17 d.d. 13/5/2022: Rijko A –  Boeckenberg A (9-10)

9-10 penalty Charlotte

Op een vrijdagavond naar Rijkevorsel rijden is nooit een geschenk, zeker niet als er file is. Maar iedereen was toch nog op tijd, de scheids van dienst geraakte er maar op het nippertje. In deze wedstrijd zagen we een evenwichtige eerste helft met weliswaar weinig doelpunten. Helaas moest Senne 2 minuten vóór het einde van de 1e helft het strijdtoneel met een kwetsuur verlaten. Het zit dit seizoen echt niet mee. We hadden op dat moment een voorsprong van 2 doelpunten, die echter na de rust al vrij snel weggewerkt werd door Rijko. Er volgde dan zoals zo vaak al een speelhelft van scoren en tegenscoren. Rijko scoorde telkens eerst en wij vonden gelukkig steeds een antwoord. Zo ging het de hele tijd op en af, tot de laatste penalty enkele minuten vóór het einde van de wedstrijd voor verlossing zorgde aan onze kant. De overwinning was een feit. Dit smaakte duidelijk naar meer.

Veldwedstrijd U17 d.d. 14/5/2022: Boeckenberg A –  Rijko A (12-10)

12-10 shot dame Rijko

De avond voordien waren wij op Rijko gaan winnen met het kleinste verschil, dus Rijko zou zeker gretig voor de dag komen. En dat was duidelijk aan het spelverloop van de eerste 10 minuten te zien. Ook al hadden wij de score kunnen openen, zij hadden al snel een kloof van 3 doelpunten te pakken. Maar zoals steeds aan onze kant geen reden tot paniek, niet opgeven en rustig verder ballen. Wij kwamen stilaan terug in de wedstrijd en konden zelfs met een kleine voorsprong van 5-4 gaan rusten. Rijko kon na de rust al snel gelijkmaken, maar op voorsprong zijn ze nooit meer geraakt. We duwden met mooie inlopers en shots door naar een 4-punten kloof, wat ons wat reserve gaf. Ook al kon Rijko tot op 2 doelpunten terugkomen, de winst was eigenlijk nooit meer in gevaar. Dit waren 2 mooie wedstrijden op rij. Knappe prestaties, jongens en meisjes!

Veldwedstrijd U17 d.d. 15/5/2022: Vobako A –  Boeckenberg A (15-10)

15-10 shot dame Vobako

Het vierluik werd afgerond met een uitwedstrijd in de Kempen, en dit onder een stralend hete zon. We mochten de debatten openen met een penalty en konden aanvankelijk met Vobako mee. Na 6 minuten stond er 2-2 op het scorebord, maar dan ging het razendsnel naar 8-2 en waren we de pedalen kwijt. We creëerden wel onze eigen kansen, maar iets te weinig, terwijl Vobako kans na kans kon nemen door reboundoverwicht. Bij de rust keken we tegen een 9-3 achterstand aan.

In de 2e helft knibbelden we stukjes weg van de achterstand en vochten we ons terug in de wedstrijd door 3 keer te scoren. We konden meer kansen nemen en onze shots vielen nu wel binnen. Vobako slaagde er niet in een afdoend antwoord te vinden op onze doorlopers, maar helaas konden we deze niet allemaal te verzilveren. Zo'n 10 inlopers hebben we in de hele wedstrijd gemist. Als we daar het merendeel van omzetten, winnen we tegen dit Vobako. Al bij al was dit opnieuw geen slechte wedstrijd, we hebben ons goed herpakt in de 2e helft. Benieuwd naar hoe het gaat aflopen als Vobako naar onze thuisbasis komt. Hopelijk kunnen we dan weer voltallig optreden, zodat we het seizoen in schoonheid kunnen afronden.