Zaalwedstrijd U17 d.d. 29/1/2022Putse A – Boeckenberg A (17-17)

De voorbije weken heeft corona lelijk huisgehouden in de Boeckenberg rangen, ook bij de U17. Maar we staan terug recht. Na 3 weken geen wedstrijden gespeeld te hebben en amper getraind te hebben namen we het op tegen Putse, dat samen met ons onderaan de rangschikking bengelt. Op het veld hebben we ervan verloren en gelijk gespeeld en tijdens de heenronde in de zaal ruim gewonnen. Wat zouden we deze keer doen? Niet iedereen was al topfit, dus het kon alle kanten uit.

17-17 inloper Mirko op steun van Elfie

We zijn opnieuw sterk aan deze wedstrijd begonnen en hadden vrij snel een 1-4 voorsprong vast. De bal ging snel rond. Maar langzaam kwam Putse dichterbij en kregen we het moeilijker, door vooral alweer de lengte. Wij moeten meer afstand afleggen om vrij te komen en kunnen ons gewone spel niet altijd spelen aangezien nochtans goed gerichte ballen onderschept worden. Dat is soms wel frustrerend, want we brengen absoluut mooie korfbal. We gingen uiteindelijk de rust in met een 9-7 achterstand, dus er was nog niets verloren.

Maar Putse kon na de rust verder uitlopen met 4 korven en zo keken we al gauw tegen een kloof van 6 doelpunten aan. Er volgde dan een fase waarin we wel konden scoren, maar Putse ook telkens tegenscoorde, waardoor het verschil even groot bleef. Maar onze spelers lieten het niet aan hun hart komen en bleven proberen. En dat heeft geloond. We knabbelden goal per goal de achterstand weg. Na een penalty en een shot stond het 15-11 en begon het momentum te keren. Ook Putse voelde dat en vroeg een time-out aan om even wat rust te brengen. Ook onze coach kon onze troepen dan nog even wat tips meegeven en moed inspreken. Putse slaagde er vervolgens in nog 2 keer te scoren, maar wij net iets meer en zo konden we na een superspannend einde van de wedstrijd een dikverdiend gelijk spel op het bord zetten. Van mentale weerbaarheid en blijvende inzet gesproken. Knap gedaan!

Volgende week ontvangen we de Biekes, die aan een sterk seizoen bezig zijn. Hopelijk kan de wedstrijd doorgaan. Ook bij andere clubs gooit het vieze beestje met de naam Covid-19 immers vaak roet in het eten. Op dit ogenblik hebben we nog 3 wedstrijden in te halen. De planning daarvan is een echt huzarenstukje en onze toppers gaan dus drukke weken tegemoet. Hopelijk kan er nu de volgende weekends gewoon gespeeld worden en blijft de schade verder beperkt. Het blijft echter steeds afwachten tot het laatste moment. Ondertussen gewoon blijven trainen is de boodschap.