Zaalwedstrijd U17 d.d. 4/12/2021: Kwik A - Boeckenberg A (19-18)

Tijdens de voorbije week hebben heel wat clubs zich klaargestoomd om beelden van hun wedstrijden te kunnen streamen om de thuiszitters toch mee te kunnen laten genieten van hun geliefde sport. Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen. Bij de jeugd mag er voorlopig nog publiek binnen, en kunnen ouders hun kinderen dus nog live aan het werk zien. De supporters die er vandaag waren, hebben in ieder geval waar voor hun geld gekregen.

We moesten het opnemen tegen Kwik, één van de grote titelkandidaten voor deze zaalcompetitie. Een ploeg die ook over 8 kan scoren en zich al als zeer trefzeker heeft bewezen. En dat was vandaag niet anders. Maar een grote nederlaag is het zeker niet geworden, integendeel. Het was weliswaar een wedstrijd met twee gezichten, maar ondanks de mindere momenten mogen onze spelers absoluut fier zijn op hun prestatie. Helaas zonder Rik en Elfie, maar samen met een zeer goed ingevallen Charlotte, hebben we het de Biekes best lastig gemaakt.

19-18 shot Senne op steun van Mattijs

We begonnen best sterk aan deze wedstrijd en konden het tempo ook prima aan. Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar aanvankelijk konden we goed bij blijven. Maar later in de tweede helft moesten we dan toch de rol lossen, toen Kwik het ene shot na het andere binnengooide. Daar kan je nu eenmaal weinig tegen inbrengen. Een jammere zaak uit die eerste helft blijft wel het missen van teveel penalty's, zowel door heren als door dames. Op die manier maken we het onszelf onnodig moeilijk. Nochtans wordt er meer dan genoeg op getraind. Heeft het dan met de wedstrijddruk te maken? Of ligt het aan de focus? Of nemen we niet echt rustig de tijd om de bal in de korf te leggen en gaan we te gehaast te werk? Wie zal het zeggen.

We gingen de rust in met 14-9. Ook na de rust kon Kwik er nog enkele shots aan toevoegen, waardoor we na 8 minuten aankeken tegen een 18-9 achterstand. En toch gingen de kopjes niet naar beneden en bleven we proberen. Beetje bij beetje ging onze score naar boven en Kwik slaagde er niet meer in om vlot tot scoren te komen. Meer nog, ze konden alleen nog een penalty verzilveren. En wat bij ons in de eerste helft niet lukte, ging nu vanzelf, namelijk zelf penalty's binnengooien. Van 1 op 4 in de eerste helft gingen we naar 5 op 6 in de tweede helft. Het kan dus toch. ;-) En zo kwamen we terug tot 19-18. Zo jammer dat die laatste goal niet meer wou vallen en we dat gelijkspel net niet gehaald hebben.

Hoe dan ook, we hebben vandaag bewezen dat we geen schrik moeten hebben van een tegenstander. Elke wedstrijd moet gespeeld worden en in onze ploeg zit meer dan genoeg kwaliteit om het ook de sterke tegenstanders moeilijk te maken. Nooit de kopjes laten hangen, ook al lijkt de achterstand te groot om nog terug te komen. Elke ploeg, hoe goed en zelfzeker ze ook zijn, is te pakken. Deze prestatie moet alvast vertrouwen geven voor de volgende wedstrijden. Goed bezig, jongens en meisjes!!!