Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 20 - 16  (9-7)
V: Jelle (4), Thomas (1+s), Jente (1), Sofie (2)
Wissels: Lynn, Amber (1), Jan

Scheids : K. PLoegaerts, L. Brynaert

De uitgedunde topgroep van Blauw Wit wordt beetje bij beetje aangevuld.  Mochten we Amber Vermeiren enkele weken geleden al verwelkomen, deze week maakte Jan Gerard zijn wederoptreden.  Binnenkort hopen we de gekwetsten terug in actie te zien komen.
Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van de dubbel tegen Spartacus/NDN op het programma.  Vrijdag as. volgt de tweede in de zaal Plantin in Borgerhout.  Deze laatste is de uitgestelde wedstrijd wegens de kapotte schotklok.  Onnodig te vermelden dat Spartacus/NDN onze directe concurrent is in de degradatiestrijd.  Tijd dus om de mouwen op te stropen en punten te pakken, liefst alle 4.

Dat het belang van deze wedstrijd duidelijk is, kan je aflezen van de spelers.  In de aanvangsfase zien we in verdediging te weinig controle, wat de bezoekers 3 inlopers op een blaadje geeft, maar geen doelpunten wegens te onzuiver in de afwerking en de passing.  Kobe behoudt wel zijn cool.  Als hij in de tweede aanval naar de stip mag voor een fout op een inloper, zet hij die om.  Drie minuten later schiet hij ook een vrijworp binnen.  Te laks in de verdediging incasseert hij na de vakwissel ook een schot.  Jelle doet de vakken draaien.  Terwijl Spartacus de mand niet kan vinden, schiet Imke tweemaal raak.  Het doet hun coach de eerste keer naar zijn time out bordje grijpen.  Meteen na hernemen wordt Jente foutief gehinderd bij inloper en Kobe zet zijn tweede stip om.  Als Jelle er daar nog een schotje boven op doet, kijken we na 11 min. naar een comfortabele 7-1 op het scorebord.  Daar heeft onze verdediging zeker zijn steentje toe bijgedragen, zoals Jelle toont door een schot van Urs te verdedigen, zodat het doelpunt niet wordt toegekend.  Het potje bij Spartacus begint ondertussen te pruttelen.  De bezoekers pakken er eentje terug tegen Thomas.  In aanval worden 3 korte kansen niet omgezet, de wedstrijd had hier al in een definitieve plooi gelegd kunnen worden.  Werner, die coacht in plaats van de geschorste Tim, neemt een time out en gunt zijn spelers zo ook een minuutje rust.  Yoni bedankt met schot.  Spartacus zet daarna zijn remonte in.  Vier en een halve minuut later staat het 8-6 en is de riante voorsprong grotendeels verdwenen.  De Spartacus aanhang roert zich, net zoals een aantal spelers, die beginnen aan een partijtje schelden met de scheids- en lijnrechter.  Ik vermoed voor alle zekerheid wordt een heer, die dicht tegen een gele of zelfs rode kaart stond, vervangen.  De laatste minuten van de eerste helft zijn tumultueus.  Onze spelers blijven kalm en met nog 17 seconden op de klok schiet Sophie de ruststand op het bord.

Rekening houdend met de vorige wedstrijden kruisen de supporters de vingers bij de start van de tweede helft.  Bang voor de bijna traditionele dip.  Die komt er niet, integendeel.  Jelle schiet raak in de eerste aanval en krijgt er na de vakwissel meteen een tegen.  Domien verschalkt zijn tegenstander met een inloper, 11-7.  Thomas zet een vrijworp om, de volgende aanval krijgt Domien een schot tegen, gevolgd door een strafworp na een omdraaier tegen Jente.  Een tweede inloper van Domien besluit langs de voor ons verkeerde kant van de mand te vallen.  De wedstrijd geraakt nu in een beslissende fase.  Geen van beide ploegen kunnen scoren.  Het potje van Spartacus is ondertussen al in overdruk geraakt.  Zowat tegen elke beslissing wordt heftig geprotesteerd, zelfs tegen een aantal die in hun voordeel zijn.  Raar.  Het levert hen een eerste van 3 gele kaarten op.  De speler in kwestie wordt eveneens vervangen.  Toch komen de bezoekers opzetten met een inloper tegen Jente en de aansluitingstreffer tegen Domien.  Thomas mag naar de stip en stopt zo de remonte van de bezoekers.  Het dak van het Sportcenter staat op barsten als een doelpunt wegens snijden niet wordt toegekend aan de bezoekers.  Gele kaart voor de T2.  Spartacus neemt zijn tweede time out.  Zijn richtlijnen worden al snel duidelijk.  Heer onder de korf, heer in steun en de dames stormen naar de korf in de hoop of een inloper te scoren dan wel een strafworp te versieren.  Sophie krijgt de eerste inloper tegen.  Imke toont dat zij dat ook kan.  Werner heeft ondertussen Jan in de plaats van Domien gebracht om iets meer reboundkracht te krijgen.  Amber en Yoni wisselen ook een paar maal van plaats.  Jente diept de kloof iets verder uit en mag als beloning wat later gaan rusten.  Sophie, schot, en Kobe, vrijworp, vergroten de voorsprong, 17-12.  Is dit de doodsteek voor de bezoekers ?  Die gooien hun laatste krachten in de strijd.  Met een schot tegen Jelle, een strafworp voor een instapper van Kobe en een op een inloper tegen Yoni, komen ze terug op 2 doelpunten.  Werner had zijn tweede time out genomen om zijn spelers aan te zetten om meer controle te houden en langere aanvallen uit te bouwen.  Het is echter Kobe die voor geruststelling zorgt met een afstandsschot.  Spartacus probeert nog wel, het is Amber die als eerste de mand vindt.  De laatste minuut is dan al ingegaan.  Ze krijgt na vakwissel eentje tegen, waarna met 4 seconden op de klok Jelle het laatste doelpunt door de mand jaagt.

Pfft, dit was geen simpel matchke.  Eerst verzuimen onze blauwwitjes na een goede start het wedstrijdlaken definitief naar hun kant te trekken.  Het missen van een aantal korte kansen is nooit een goed idee.  Ditmaal hebben ze zich wel gedurende de volle 50 min. ingezet, zoals ze dat ook deden in de wedstrijd tegen Vobako.  Deze onverzettelijkheid leverde uiteindelijk de volle buit op.  Spartacus daarentegen vocht een dubbele strijd uit : een tegen Blauw Wit en een tegen de wedstrijdleiding.  Op het einde van de wedstrijd gingen enkele heren de provocatieve toer op en de zware overtredingen volgden snel na elkaar.  Gelukkig bleven onze spelers geconcentreerd en lieten zich niet vangen in dit spelletje.  Het belooft in ieder geval voor de wedstrijd van vrijdag.  Alvast een stap in de goede richting.  Proficiat aan de spelers en bedankt Werner voor de coaching.

Supporters !  En niet alleen de traditionele Blauw Wit supporters, maar alle Boeckenbergers !  Alhoewel het vrijdag Valentijn is, zijn er maar weinig geldige excuses om niet aanwezig te zijn bij de wedstrijd in de sporthal Plantin te Borgerhout.  Dus afspraak om 19u30 om niet alleen tussen de lijnen, maar ook in de tribune weerwerk te bieden aan het luidruchtige Spartacus.