Verslag : AKC/Luma - Boeckenberg : 25 - 19 (14-10)
A: Jesse DB (3+4s), Karen VC (1), Sara G, Matthi D (3)
V: Nikki S (3+2s), Thomas T (3), Jeff C, Jolien H
Wissels : Glenn G, Fauve VG
Scheidsrechter : T. Van Goidsenhove

Wie wil speculeren gaat rustig zijn gang. Met nog 3 wedstrijden te gaan, zijn de mogelijkheden legio.  De enige zekerheid is de kruisfinale.  Wie daarin onze tegenstander wordt, zal in de resterende matchen duidelijk worden.  Het enige dat onze fanions kunnen doen is winnen en daar vanavond mee beginnen.  Het laatste bezoek aan Kwik Indoor was niet zo schitterend, het moet nu beter.  Langs de andere kant bleek de tweede helft van AKC tegen Voorwaarts ook niet zo’n goede beurt, volgens de eigen coach.  Het zal dus een partij worden met twee gemotiveerde ploegen, ongetwijfeld op het scherp van de snee.

De eerste twee aanvallen van onze panters zijn prijs : een schot en een strafworp van Jesse. De laatste voor een fout op zijn inloper, aangegeven door de lijnrechter.  Na de vakwissel krijgt Jesse een inloper tegen, terwijl Matthi onder de korf vakkundig wordt weggeduwd en afgeblokt om overname te voorkomen.  Ook Nikki mag naar de stip, voor een fout op een inloper van Jolien.  AKC dicht de kloof van op de stip : eerst een vrijworp en daarna een strafworp.  De roodwitten gaan door op hun elan met een schot tegen Jesse, die werd vastgehouden onder de korf door de heer van Matthi.  Ook een methode om ruimte creëren.  Nikki maakt gelijk uit vrijworp, waarna AKC op dezelfde manier terug de kop neemt.  Jonas krijgt een vluchtschot tegen van aan de zijlijn.  Een schot van Nikki en een van Thomas brengen de gelijke stand terug op het scorebord.  Tussen in heeft de wedstrijd even stil gelegen voor de verzorging van een dame van AKC.  De thuisploeg heeft het geluk aan haar zijde als de bal na schot van de mand wegbotst in de handen van de dame tegen Jolien die zomaar een inloper kan scoren.  Na een schot tegen Thomas staan we terug 2 doelen achter.  De volgende 2 aanvallen zijn telkens raak, waarna Thomas een tweede vluchtschot tegen krijgt.  Karen en Thomas milderen, nadat bij AKC een vrijworp niet in de mand wilde.  Met een schot tegen Sara en tegen Thomas, 4 min. voor rust, komt de stand op het bord, 12-9.

Het verschil aan de rust weerspiegelde niet het spelverloop. Onze panters hadden echter te veel korte kansen gemist.  Voor aanvang van de tweede helft wisselt AKC de dame tegen Karen.

Alhoewel Jesse ook nu het eerste doelpunt scoort, zijn de twee volgende aanvallen van AKC raak en loopt het verschil op tot 4 doelpunten. Met een strafworp op en omgezet door Jesse en een schot van Matthi komen onze panters terug op 2.  Dat verschil krijgen ze, ondanks alle inspanningen niet meer overbrugd.  Temeer omdat, net als in de eerste helft, de kansen niet worden omgezet, terwijl AKC daar, ondanks een korte verdediging, wel in slaagt.  De frustratie bij onze panters stijgt dan ook.  Luc neemt een time out in een poging wat rust te brengen.  Daarna wisselt hij Jolien en Sara van vak, zodat Fauve even tussen de lijnen mag.  Hetzelfde gebeurt later ook met Matthi, Jeff en Thomas, of dat was althans de bedoeling.  Luc besluit alles op alles te zetten en behoudt Goffa tussen de lijnen.  Op het einde is het motto afzakken om rebound te pakken.  Oook dat werkt niet, want AKC schiet eenvoudigweg telkens raak.  Zo ontstaat er ultiem nog een te groot verschil.

Is het fout als ik besluit dat Kwik Indoor onze panters niet lijkt te liggen ? Of is het het late uur ?  Geen meeval in de afwerking en weinig, te weinig rebound maakten dat onze panters gedurende de hele tweede helft achter de feiten aanliepen.  En je kon aan hen zien dat het pijn deed.  Want eigenlijk was de wedstrijd veel meer in evenwicht dan de score laat uitblijken.  AKC trok de ganse trukendoos open om de bovenhand te houden.  Een aantal daarvan hadden best een scheidsrechterlijk gevolg mogen krijgen.  19 doelpunten is te weinig om op een zege aanspraak te kunnen maken.  Jammer.  Het ziet er dus naar uit dat de wedstrijd tegen Voorwaarts op de laatste speeldag zal beslissen wie onze tegenstander in de kruisfinale wordt.