Verslag Hoevenen A - Blauw Wit A : 18 - 28
A: Ana (3 +2s), Yoni, Jelle (2), Urs (7)
V: Lotte (4), Imke B (5), Kobe (2),  Brent (1+s)
Wissel : Thomas (1)

Omwille van Corona-annulaties was het voor Tim alweer “last minute” schuiven met de vakken.  Met de laatste wedstrijd (tegen Vobako) in gedachten, hoopte de supporters vooral op een betere afwerking van alle Blauw Witters.  


Het reserve team was helaas nog in het zelfde bedje ziek.  Te veel open kansen werden gemist.  Zij verloren hun wedstrijd met 17 tegen 12.  Maar ook het wedstrijdbegin van het A-team is aarzelend.  Imke schiet de wedstrijd vlug in gang en scoort met een schot van ver.  Daarna is het lang wachten voor de bal opnieuw door de korf gaat.  Brent prikt een mooie “losse” korf binnen en Urs begint aan een droge reeks op een strakke pas van Ana.  Na een dik kwartier spelen staat het nog maar 2-5.  Het moet gezegd worden dat de Blauw Witters ook wel wat pech in de afwerking hadden.  Vele ballen draaien eruit of springen ongelukkig terug richting speelveld.  Dit geeft Hoevenen de kans om aan te klampen en zij komen zelfs terug opzetten tot 8-9.  Het is Urs en uiteindelijk Kobe die na veel pech toch raak schiet en alzo de ruststand van 9 tegen 12 vastlegt. 

Tijdens de rust hebben de suppo’s het gevoel dat het beter moet.  Lotte, Urs en Ana (op pas van Yoni) voeren de daad bij het woord en scoren 9-15.  De trend is gezet en de Blauw Witters zijn vertrokken.  Imke scoort uit pas van Lotte en Thomas scoort van ver als vervanger van Kobe de 15-23 op het bord.  Jelle regelt zijn vak en steelt hier en daar wat ballen.  De 25ste goal van de wedstrijd is een pareltje.  Wat eerder het vak van Brent op het nippertje niet lukte, doet het vak van Ana wel.  Een wondermooie combinatie afwerken waar elke hand van het vak zijn aandeel in heeft.  De veer bij Hoevenen is gebroken en de “onze” duwen nog even door.  Er wordt zelfs gescoord zonder rebound.  De eindstand 18-28 bevestigt dat de afwerking terug is ! 

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen het Gentse Ganda.  Alle supporters zijn welkom!!

Winny & Co