Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 13 - 17  (6-8)
A: Jelle (3+s), Urs (1), Yoni, Lotte (2)
V: Imke (1), Brent, Thomas, Anna (2)
Wissels: Jan, Nina (2), Domien (1)

Scheids : Kurt Broothaers

De laatste wedstrijd, in zaal; tegen Verde verliep zeer incidentrijk en onder leiding van dezelfde scheidsrechter.  Blauw Wit beet toen de tanden stuk op de thuisploeg, ondanks het scoren van 26 doelpunten.  Zaal en veld met mekaar vergelijken is zoals appelen met peren.  Nochtans waren de weersgoden de ploegen gunstig gezind.  Na een natte en winderig dag piepte het zonnetje en later de sterren door brede opklaringen in een bijna aangename avond.  Ideaal korfbalweertje.
Tim kent het ook “never change a winning team” en start met dezelfde opstelling als vorige week.

Al ras blijkt toch niet dezelfde ploeg van vorige week tussen de lijnen te staan, althans niet qua grinta.  Verde toont zich nog een taaiere en meer verbeten tegenstander dan Rijko en daar hebben onze blauwwitjes het heel lastig mee.  Als er bovendien persoonlijke robbertjes worden uitgevochten, is efficiënt korfbal soms erg ver weg.  We starten wel met het openingsdoelpunt - een schot van Lotte – maar komen niet los van de tegenstander.  De evolutie op het scorebord is zeer traag.  Met een schot tegen Brent, een vrijworp van Imke en een schot tegen Urs heb ik halverwege slechts 4 doelpunten genoteerd.  Verde heeft net daarvoor een time out genomen.  De bezoekers komen op voorsprong.  Tweemaal kunnen we counteren, eenmaal zelfs op voorsprong komen.  In de laatste minuten nemen de bezoekers echter een vakwissel voorsprong.

Met 5 van de 6 doelpunten zijn het de dames die hun ploeg in de running hebben gehouden.  Bij de heren was de afwerking ver zoek.  Wisselde Tim in de eerste helft Brent voor Jan, in de tweede helft zal hij in datzelfde vak nog Anna en Thomas vervangen door Nina en Domien op zoek naar scorend vermogen en meer verbetenheid.

Verde komt sterk uit de kleedkamer en scoort driemaal op rij.  Blauw Wit begint aan de achtervolging.  Plots vallen de doelpunten snel na mekaar, vooral van en tegen Jelle en Nina.  Op amper 9 min. gaat het van 6-11 naar 10-14.  Het is halverwege de tweede helft.  Blauw Wit zorgt voor meer druk op de groene ketel en noopt de coach van de tegenpartij tot een tweede time out.  Zelfs de bezoekende supporters worden stil als het verschil, na schoten van Urs, Jelle en Domien, wordt terug gebracht tot een puntje.  De blauwwitte supporters daarentegen geloven er in.  Even maar, want het letterlijk laatste doelpunt van hun spelers wordt onmiddellijk gecounterd.  Veer gebroken ?  Batterijen leeg ?  In de resterende 10 min. krijgen onze spelers geen bal meer door de mand.  En triomfeert Verde.

Zeker bepaalde fases hadden een andere beslissing kunnen en zelfs moeten krijgen.  Voor we iemand anders de schuld toeschuiven, denk ik dat de spelers best eens goed in de spiegel kijken.  Verde heeft zeker geen briljant korfbal gespeeld.  Het beschikte over een (lees 1) trefzekere speler, maar vooral over tonnen inzet en wilskracht van alle spelers.  Voor elke bal werd keihard gevochten, van start tot finish.  Waren een aantal van onze jongere spelers hierdoor geïntimideerd ?  Welkom in de A-ploeg van de hogere seniorreeksen.

Aan Lynn wens ik een spoedig herstel.  De B-ploeg knokte zich gedurende een groot stuk van de tweede helft met 7 naar een overwinning, waarvan de fundamenten eigenlijk gedurende de eerste helft al gelegd waren.  Onze B-tjes scoorden toen vlot en liepen zo 8 doelpunten weg van hun tegenstander.  Een verdiende en mooie zege.