Verslag : Blauw Wit A – Catba A : 13 - 25  (7-9)
A: Kobe (5+s), Brent (2), Yoni, Imke (1)
V: Jelle (3), Thomas (1), Jente, Sofie
Wissels: Niels, Lynn

Scheids : I. Bekaert

Een week na de daverende overwinning tegen Vobako doken toch wat meer Blauw Wit supporters op in de tribune.  Dat Boeckenberg Top pas op zondag speelt, zal daar ook wel voor iets tussen zitten.  Of waren ze nieuwsgierig naar de wederopstanding van onze blauwwitjes ?  Tegen Catba, de absolute en ongeslagen koploper in de rangschikking, zou het alweer geen simpele opdracht worden.  Winnen is geen must, benieuwd of de verbetenheid en inzet van vorige week er nu ook zal zijn.

De start is veelbelovend.  Kobe scoort in de eerste twee aanvallen, de eerste uit vrijworp, de tweede een schotje uit het achterveld.  Catba toont zich eveneens trefzeker.  Te laks verdedigen op schot wordt meteen afgestraft en zo draaien de vakken gelijk.  Onmiddellijk scoort Kobe tegen en de volgende aanval schiet Brent binnen.  Met een verre bom countert Thomas de strafworp tegen Imke, die na de vakwissel foutief gehinderd wordt op een inloper.  Kobe zet de stip om en zet zijn ploeg 3 voor.  Catba blijft kalm, vergroot de druk in verdediging zodat langs onze kant de kansen duur zijn.  Zelf scoren ze wel.  Net voor de helft van de tijd verlopen is, komen ze langs zij via een stip, een omdraaier uit de steun en een schot, 6-6.  Tim roept zijn ploeg naar de lijn in een poging om terug wat meer schwung in het spel te krijgen.  Imke scoort een omdraaier uit de steun, maar dan stokt het definitief.  Te snelle een-schot-aanvallen brengt de eigen verdediging onder druk en als het vak van Jelle er niet in slaagt een doelpunt te maken, zijn het enkel de bezoekers die in de laatste 10 min. van de eerste helft de binnenkant van de mand vinden.

De tweede helft start Blauw Wit meer georganiseerd in aanval en met iets meer druk in verdediging.  Het houdt Catba bijna 5 min. uit de mand.  Jammer dat in die tijd enkel een vrijworp wordt omgezet door Kobe.  De gelijkmaker komt er niet, met 2 schoten vergroot Catba zijn voorsprong.  Jelle kan snel tegenprikken, 9-11.  Catba is nu gelanceerd en langs onze kant gaan de kopjes langzaam naar beneden.  Zes minuten hebben de bezoekers nodig om 7 doelpunten te scoren.  De tank, mentaal en fysiek, bij een aantal van onze spelers is leeg.  Enkel Jelle kon tweemaal tegenscoren.  In de rest van de tweede helft krijgen de supporters hetzelfde verhaal voor gespeeld : Catba treft nog achtmaal raak; langs onze kant noteer ik slechts een inloper van Brent en een schot van Kobe in de laatste aanval, gevolg van een falende afwerking.  13-25, een ontnuchterende eindscore.

De pluim voor deze wedstrijd, om het eens met de woorden van een U12 coach te zeggen, gaat naar Nina, die met een knie in het verband en in een brace al pikkelend de door haar valide ploeggenoten achtergelaten rotzooi – o.a. plastic bekertjes, halflege flessen en ander spul – van de supporterstribune verwijderde.  Dank u Nina, geweldig !