Verslag : Boeckenberg - Floriant : 25 - 25  (12-16)
A : Sara, Jolien (1), Jesse (6+3s), Matthi (1)
V : Lisa (3), Nikki (6), Brent (4), Tibo/Thias (1)

Scheidsrechters : Vincent Vanderbeken, Kenny Lauret

Vandaag een absolute topper in een vooruitgeschoven wedstrijd van de zesde speeldag met de nummers 1 en 2 uit de rangschikking tegen elkaar.  Onze panters staan nog steeds met het maximum van de punten.  Floriant liep vorige week tegen een eerste nederlaag aan.  Benieuwd wat dat vandaag zal geven.  Het Boeckenberg Sportcenter was goed volgelopen voor deze topper.


We starten goed en met schoten van Jolien en 2x Brent nemen we een 3-1 voorsprong.  Met schoten tegen Lisa en Brent komt Floriant in no-time terug langszij.  Een schot van Lisa brengt ons op voorsprong, maar Floriant countert met een inlegger onder de korf tegen Jolien.  Uit een vrijworp en een stip neemt Floriant een kleine voorsprong, 4-6. Nikki scoort van ver, maar uit een overnamesituatie tegen Matthi behoudt Floriant de 2-puntenkloof.  Jesse knabbelt aan de achterstand met een strafworp, maar met schoten tegen Tibo en Jesse wordt het 6-9 en tijd voor een eerste time-out van Jo.  Nikki laat de vakken draaien met een schot, maar het is Floriant dat verder uitloopt met een vrijworp en schot tegen Brent, 7-11.  Nikki scoort uit het achterveld, maar Matti moet onmiddellijk een inloper toe staan.  Als Sara foutief gestopt wordt bij een inloper zet Jesse de stip om.  Met schoten tegen Tibo en Matthi staan we er 5 in het krijt.  Hoog tijd om in te grijpen vinden onze coaches.  Thias komt in de plaats van Matthi die even later zelf Tibo komt vervangen.  Lisa pakt met een schot een goaltje terug, maar Nikki moet er ook een toestaan.  Met een inloper van Jesse en opnieuw een schot van Nikki komen we terug tot 12-15.  Het laatste woord voor de pauze is echter voor Floriant met een schot tegen Thias.

Met 2 schoten van Jesse geven onze panters het startsein voor een inhaalrace.  Jesse incasseert helaas bijna onmiddellijk opnieuw een schot.  Als Lisa 2x achter elkaar mag aanleggen staat er na 5’ een 15-17 stand op het bord.  Brent moet een schot toestaan maar Jesse countert met een vrijworp.  Jesse krijgt een schot tegen en Brent scoort met een vrijworp nadat de bal eigenlijk wel op de stip had gemogen, 17-19.  Floriant neemt een eerste time-out.  Matthi heeft even verzorging nodig als hij door zijn voet gaat en krijgt kort daarna op afstand nog schot tegen.  In 5’ gaan onze panters er op en er over met een schot van Matthi, een inloper van Nikki en een strafworp van Jesse, 21-20.  Kevin De Waele steekt snel voor de tweede keer zijn time-out bordje in de lucht.  Brent moet de gelijkmaker toestaan, maar met een schot van Thias komen we terug op voorsprong.  De tijd slinkt en met nog 5 minuten op de klok kan het echt nog alle kanten uit.  Met een schot tegen Lisa wordt het terug gelijk.  Brent schiet ons opnieuw op voorsprong, maar in de volgende aanval moet Thias de gelijkmaker toestaan.  Met nog 2 minuten te spelen is het razend spannend.  Jo neemt zijn tweede time-out.  Met een schot tegen Lisa lijkt Floriant met de overwinning naar Gent te rijden.  Met nog een minuutje op de klok is het Jesse die van op afstand de 25-25 op het bord zet.  Beide ploegen krijgen nog 1 aanval maar scoren lukt niet meer.

Een spannende en bij momenten toch wel hoogstaande pot korfbal die vooral ook de neutrale toeschouwers zeker zal hebben kunnen bekoren.  De puntendeling lijkt me een billijke uitslag waar beide ploegen mee kunnen leven.  Zo gaan onze panters nog steeds ongeslagen de feestdagen en het nieuwe jaar in en zijn er 2 weken om de batterijen even terug op te laden.

Marc